Konneveden entinen seurakuntasihteeri jää ilman valituslupaa

Vaasan hovioikeus ei myönnä valituslupaa Konneveden seurakuntasihteerinä toimineelle Riitta Virtaselle. Kirkkoherrana Konnevedellä toimineen Olavi Virtasen vaimo valitti työsuhteensa päättämisestä Keski-Suomen käräjäoikeudelle. Käräjäoikeuden mukaan Virtanen ei ollut työsuhteessa Konneveden seurakuntaan, kyse oli määräaikaisesta virkasuhteesta.

Konneveden kirkkovaltuusto päätti joulukuussa 2016, että Riitta Virtasen työsuhde päättyi määräaikaisen työsopimuksen lakatessa vuoden 2016 lopulla.

Hovioikeus toteaa perjantaina antamassaan päätöksessä, että ei ole ilmennyt aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta. Näin käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Riitta Virtasen työsuhdekuviot ovat osa laajempaa Konneveden seurakuntaa koskevaa konfliktia. Samaiseen kokonaisuuteen liittyvät myös kirkkoherrana vuodesta 2002 toimineen Olavi Virtasen irtisanominen. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli irtisanoi kirkkoherran vuoden 2018 helmikuussa. Tuomiokapituli perusteli irtisanomista viran hoidon laiminlyönneillä ja hallinnollisilla virheillä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .