Konneveden kolarissa loukkaantuneilla lapsilla ei ole hengenvaaraa

Ylinopeudesta tai alkoholista ei ole minkäänlaisia viitteitä.

Konneveden kuolonkolarissa vakavasti loukkaantuneilla lapsilla ei ole hengenvaaraa, mutta he ovat edelleen sairaalahoidossa. Alaikäiset lapset olivat matkustajina autossa, jossa kuoli yli 60-vuotias pieksämäkeläinen mies ja yli 60-vuotias pieksämäkeläinen nainen. Kolmas kuolonuhri oli toisessa autossa kuljettajana ollut hieman yli 50-vuotias keskisuomalaismies.

Tutkinnanjohtaja Reima Rossi Sisä-Suomen poliisista ei vahvista vielä miehen kotipaikkaa, koska osoitetiedot ovat varmistamatta. Lasten kotipaikasta ei tiedoteta.

– On suoranainen ihme, että molemmat lapset selvisivät hengissä, koska toinen heistä istui vielä etupenkillä, Rossi sanoi.

Kolarissa loukkaantui lievästi myös yksi, kolmannessa autossa ollut nainen, joka on jo päässyt sairaalasta.

Ei ylinopeutta eikä alkoholia

Tapahtumien kulusta on poliisilla jo käsitys, mutta sitä ei avata ennen kuin tekniset tutkimukset on saatu pitemmälle.

– Vahvistusta en voi siis vielä antaa mihinkään, mutta yhtään mikään ei viittaa siihen, että tapahtumassa olisi ajettu ylinopeutta tai että alkoholilla olisi mitään tekemistä onnettomuuden kanssa. Lopullisia varmistuksia saadaan myös oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa, Rossi sanoi.

Rossi arvioi, että tapahtumien kulusta päästään kertomaan varmaa tietoa vasta ensi viikolla. Myös silminnäkijöiden ja muiden asiasta tietävien kuulemiset ovat vasta aluillaan.

Ensiuutisissa kerrottiin, että paikalla olisi ollut 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Paikalla on todellisuudessa 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Hankalimmat ajokelit meneillään

Yhtenä vaikuttavana tekijänä näyttäisi olleen äkillinen rae- tai räntäsade.

– Sää on nyt ailahtelevaisimmillaan, joten kaikkien autoilijoiden on käytettävä harkintaa renkaiden vaihdon suhteen ja oltava tarkkana sään kanssa, jos alla on jo kesärenkaat, Rossi sanoi.

Hänen mielestään nykyinen laki, joka määrittelee kesärenkaiden vaihdon pääsiäisen mukaan, ei ole kovin perusteltu. Hän suosisi ennemmin talvirenkaiden vaihdosta tuttua selkeää päivämäärää, joka voisi kesärenkaiden suhteen olla vaikkapa 1. toukokuuta, ja tietysti aina keliolosuhteiden mukaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .