Kulttuurihanke höynäytti ihmisiä kokoontumispaikalle – Aprillia!

Jyväskylän konserttisalihankkeen puolesta tempaistaan tänään Kirkkopuiston kulmauksessa mielenilmauksella. Joukko paikkakunnan huippulaulajia on luvannut tehdä ”karitamattilat” osoittaakseen, miten sydämet sykkivät koko maakunnan kulttuurimaineen puolesta.

Oopperadiiva Karita Mattila kohautti newyorkilaisyleisöä toissa viikolla Salomen roolissa riisuutumalla ilkosilleen. Tapaus noteerattiin laajalti.

–Meillä ei ole ainakaan yhtään vähempää näytettävää, uhoaa esiintymään tulossa oleva jyväskyläläissopraano.

–Mutta kylmään meidän on varauduttava, hän jatkaa ja nauraa.

”Päätöksentekoa ei saa lykätä”

Päätös konserttisalin rakentamisesta uhkaa lykkääntyä tältä keväältä kunnallisvaalivuoden paineissa.

Viime kaupunginhallituksen käsittelyssä sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto vaativat, ettei tässä taloustilanteessa konserttisalipäätöstä pidä tehdä. Vasemmisto hävisi äänestyksen niukasti, ja kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että konserttisali rakennetaan Paviljongin kylkeen. Rahoituksesta päätetään erikseen.

–Päätöksentekoa ei saa lykätä vaalien yli, tässä on jahkattu ja vatkattu aivan tarpeeksi kauan, sanoo kaupunginvaltuutettu Risto Rönnberg (vihr.).

Kannattajia toivotaan paikalle kello 12

Kirkkopuiston mielenilmauksen takana on paitsi kulttuuriväkeä, myös joukko kaupunginvaltuutettuja. Kokoontumispaikka on vastapäätä Kilpisenkadun konserttitalolle varattua tonttia, koska parkkipaikalle autojen sekaan ei voi kokoontua.

Konserttisalin kannattajien toivotaan tulevan paikalle tänään 1. huhtikuuta kello 12 kuulemaan näyttäviä sopraanoja.

Konserttitalon rakentamisen puolesta piti kerätä myös kansalaisadressi torstaina kaupungintalolla, mutta vt. kaupunginjohtajaksi ryhtyvä kaupunginlakimies Olli Heikkilä kielsi tällaisen toiminnan kaupungintalolla.

Tämän vuoksi adressikirja on siirretty Nikolainkulmaan Jyväskylä-neuvontaan, jossa sen voi käydä allekirjoittamassa virka-aikana.

Karita Mattila toimii esikuvana konserttitalon puolustajille.

Aprillipila julkaistiin Keskisuomalaisessa torstaina 1.4.2004. Kuinka ollakaan, muutamia uteliaita oli saapunut Jyväskylän Kirkkopuistoon pilan seurauksena. "Eräs paikan päälle hankkiutunut rouva nauroi makeasti, kun sai kuulla tulleensa aprillatuksi. – Niinpä tietysti! Ei minulle tullut mieleenkään, että tämä on aprillia, voi hyvä tavaton!", seuraavan päivän lehdessä kerrottiin. Vuonna 2004 lukijat yllätettiin myös kauttaaltaan keltaisella Keskisuomalaisella – lähestyvän pääsiäisen henkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .