Korhola tyrmää ehdotuksen Urpilaisen komissaariudesta

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ei pidä SDP:n riveistä tullutta ehdotusta Jutta Urpilaisen komissaariudesta oikeudenmukaisena.

SDP:n kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Miapetra Kumpula-Natri sekä eurovaaliehdokas Timo Harakka ehdottivat puheenjohtajakisan hävinnyttä Jutta Urpilaista toiseksi ehdokkaaksi Euroopan komissioon. Heistä valtiovarainministeri Urpilainen pitäisi nimetä ehdokkaaksi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) lisäksi.

- Tulee varautua tilanteeseen, että pääministeri Jyrki Katainen tulee valituksi johonkin EU:n huippuviroista, kuten euroryhmän puheenjohtajaksi, Kumpula-Natri perusteli.

Kumpula-Natrin mukaan kokoomukselle ei voi antaa kahta paikkaa, EU:n huippuvirkaa ja komissaarinpaikkaa.

Korhola taas katsoo, että jos kokoomuksen euroryhmä EPP tarjoaa huippuvirkaa Kataiselle, sen ei voi tulkita vähentävän kokoomuksen oikeutta komissaarinpaikkaan. Paikka kun on Suomen hallituksen nimitettävissä ja kuuluu kokoomukselle.

Korhola muistuttaa samalla, että komissaarikeskustelua ei saisi pitää loppuun käsiteltynä Kataisen eroilmoituksen jälkeen. Hän pitäisi edelleen useita nimiä esillä, muun muassa eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin Alexander Stubbin.