Korhonen: Minulle olisi maksettu vaikenemisesta

Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen sai potkut jo ennen kuin hän ehti aloittaa työnsä Rovaniemellä. Korhosen mukaan Alma Media purki työsuhteen siksi, että hän elää rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa. Alma Media kiistää väitteet jyrkästi.

Korhosen mukaan Alma Media tarjosi hänelle maanantaina iltapäivällä sopimusta, jossa hänelle tarjottiin noin 100 000 euron summaa. Sopimukseen sisältyi ehto, että osapuolet vaikenevat asiasta täysin.

– En miettinyt hetkeäkään sopimuksen hyväksymistä. Minun arvojärjestyksessäni on tärkeämpää saada tämmöinen asia yhteiskunnassa keskustelluksi, Korhonen sanoi STT:lle keskiviikkona.

Alma Median mukaan syynä työsuhteen purkamiseen on luottamuspula. Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoi MTV3:n uutisille, että Korhonen valehteli työhaastattelussa puolisonsa poliittisen aktiivisuuden. Korhosen puoliso on kuntavaaliehdokkaana Vantaalla. STT ei tavoittanut Telannetta keskiviikkona.

Alma Median viestintäjohtajan Rauno Heinosen mukaan päätoimittajan tehtävään ei voida valita henkilöä, jonka toimintatapoihin ei kuulu rehellisyys.

– Päätoimittajan pitäisi pystyä kertomaan rehellisesti kaikista henkilökohtaisista taustoistaan. Näin valitsijat voivat ikään kuin tasamaalta arvioida hänen mahdollisuuksiaan. Tämä ei liity hänen ammattitaitoonsa vaan hänen persoonaansa, Heinonen kommentoi STT:lle.

Heinonen kiistää, että Lapin vahvalla uskonnollisuudella olisi ollut vaikutusta Korhosen potkuihin.

– Uskon, että lappilaiseen mentaliteettiin kuuluu avoimuus.

Korhonen kiistää valehtelun

Johanna Korhonen kiistää valehdelleensa työhaastattelussa puolisonsa kuntavaaliehdokkuudesta. Hänen mukaansa työhaastattelussa ei edes kysytty, onko hänen puolisonsa ollut poliittisesti aktiivinen tai kuuluuko hän johonkin ryhmään.

Korhosen mukaan kaikilla osapuolilla oli haastattelussa kristallinkirkas käsitys siitä, että sitoutumattoman lehden päätoimittaja ja hänen perheensä ei voi olla poliittisesti aktiivinen.

Korhonen kertoo, että hänen puolisonsa oli lupautunut kunnallisvaaliehdokkaaksi Vantaalla jo keväällä. Kun Lapin Kansan työpaikka varmistui, ehdokkuutta ei voinut enää perua. Tuolloin Korhosen puoliso päätti jättää vaalikampanjoinnin sikseen ja jäädä passiiviseksi ehdokkaaksi.

Potkut oikeuden puntaroitavaksi

Korhosen mielestä hänen puolisonsa kunnallisvaaliehdokkuus on vain keppihevonen, jolla Alma Media haluaa ratsastaa ulos hänen perhesuhteensa aiheuttamasta kohusta.

Korhosen mukaan maanantaina käydyissä neuvotteluissa Alma Media halusi hänen vetäytyvän toimesta oma-aloitteisesti ja hiljaisuudessa. Korhosen näkemyksen mukaan Alma Media katsoi, ettei hän parisuhteensa vuoksi kykenisi hoitamaan Lapin Kansassa muun muassa sidosryhmäsuhteita.

Korhonen kertoo Alma Median johdon syyttäneen häntä kovin sanoin siitä, että hän olisi valehdellut parisuhteestaan.

– Minun katsottiin toimineen vilpillisesti, kun en itse ollut aktiivisesti tuonut esiin puolisoni sukupuolta. En ryhdy erittelemään hänen sukupuoltaan silloin, kun sillä ei ole asiayhteydessä mitään merkitystä, Korhonen kertoo.

Korhonen pitää Alma Median toimintaa lainvastaisena. Hän vie asian Helsingin käräjäoikeuteen.

Alma Media on STT:n suurin omistaja, ja toimitusjohtaja Kai Telanne on STT:n hallituksen puheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.