Korisväen ja Gettomasan toiveisiin vastaus – Jyväskylä saamassa kaksi uutta katukoriskenttää

Jyväskylässä pääsee piakkoin pelaamaan katukorista uusilla kentillä, kertoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

– Pysyvämpää laadukasta katukoriskenttää suunnitellaan Mattilanniemeen, ja tilapäinen kenttä tulee Sepänaukiolle, Koivisto sanoo.

Koivisto lupaa, että korit saavat siirron Sepänaukiolle nopealla aikataululla.

Kaupunginjohtajan mukaan pysyvää paikkaa koripallokentälle on haettu jo kuukausia. Mattilanniemi olisi Koiviston mielestä katukoriskentälle hyvä ja luonteva paikka.

– Se on hyvin rantaraitin varrella, ja paljon ihmisiä oleilee ympäristössä muutenkin, Koivisto sanoo.

Parhaimmillaan kyseessä olisi huipputason nähtävyys, uskoo koripallojoukkue HoNsU:n valmentaja Marko Kainulainen, joka on myös yksi katukoriskentän puuhamiehistä. Seura on toivonut kaupunkiin puitteita katukorikselle jo vuosien ajan.

– Tavoitteemme on saada pystyyn Suomen paras katukoriskenttä, joka kohtaisi huippu-urheilun tarpeet ja olisi samalla kaikille avoin matalan kynnyksen liikuntapaikka. Parhaimmillaan tämä olisi Jyväskylälle myös huipputason nähtävyys, hehkuttaa Kainulainen.

 

Koripallokentän puutteen nosti viimeksi esiin kovassa nosteessa oleva jyväskyläläisräppäri Gettomasa eli Aleksi Lehikoinen.

– Harmittaa, ettei kaupungissa ole oikein hyvää koriskenttää. Sellainen kun vielä saatais niin ois hyvä, Lehikoinen sanoi Keskisuomalaisen haastattelussa (KSML 29.3.2019).

Kaupunginjohtaja tarttui ajatukseen.

– Täytyyhän Gettomasalle hoitaa koriskenttä, sanoi Koivisto tuolloin Twitterissä.

Entä huomioidaanko NBA-tähti Lauri Markkanen jotenkin koriskentän yhteydessä?

– En voi kommentoida. Suunnitellaan katukoriskenttää, ja mietitään sitten, miten Jyväskylästä kotoisin olevan Lauri Markkasen kanssa voidaan yhteistyötä tehdä, Koivisto muotoilee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .