Korkeakouluopiskelijoiden lounaan hinta nousee

Korkeakouluopiskelijoiden lounaan hinta nousee elokuun alusta. Nykyisin ateriatukeen oikeuttavan lounaan enimmäishinta on 4,02 euroa. Uudeksi enimmäishinnaksi tulee 4,27. Opiskelijalta perittävä hinta ateriatuen vähentämisen jälkeen on 2,60 euroa.

Myös erikoisannoksen tuki nousee. Erikoisannoksesta voidaan periä 6,52 euroa nykyisen 6,17 euron sijasta. Annoksen hinnan tulee olla vähintään 5,32 euroa.

Erikoisannoksen vähimmäishinta on tarpeen, jotta tavanomaisten lounasannosten hintaa ei voida nostaa lounaan enimmäishintaa korkeammaksi kutsumalla annosta erikoisannokseksi. Erikoisannos on tavanomaista kalliimmista aineksista valmistettu ateriakokonaisuus.

Korotuksia perustellaan opiskelijaravintoloiden toimintaedellytysten parantamisella. Korotuksilla pyritään myös siihen, että opiskelija-ateriat pysyisivät laadullisesti täysipainoisina.

Talousarviossa on tälle vuodelle korkeakouluopiskelijoiden ateriatukeen varattu 25,4 miljoonan euron arviomääräraha. Uusista hinnoista päätettiin valtioneuvoston asetuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.