Korpilahtelainen särki ehdolla vuoden elintarvikkeeksi – "Huippuhyvää lähikalaa"

Keski-Suomesta ponnistava Järki särki -kalasäilyke on ehdolla Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi. Tuote on korpilahtelaisen Komppa-Seppälän luomutilan luomutomaateilla ja yrteillä maustettu kalasäilyke.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailuun osallistui yhteensä 69 kotimaista uutuustuotetta, joista 5 valittiin finaaliin.

Kilpailun asiantuntijaraati arvioi Järki särki -kalasäilykettä "joka järven peruskalasta tehdyksi huippusäilykkeeksi, joka on sellaisenaan syötävää suomalaista lähikalaa". Tuotetta kehuttiin vuolain sanoin muun muassa sen ilahduttavasta nimestä, tyylikkäästä pakkauksesta ja herkullisesta makuyhdistelmästä.

– Onhan tämä ihan valtavan hieno juttu, että Järki särki valittiin viiden parhaan joukkoon kilpailemaan samalla viivalla todella isojen ruokatalojen, kuten Atrian ja Saarioisen, kanssa, iloitsee Komppa-Seppälän tilan isäntäväki Marja Komppa ja Ari Seppälä.

Hunajantuotannosta tunnettu Komppa-Seppälän tila laajensi viime vuonna yritystoimintaansa toiseen luonnontuotteeseen, särkeen. Tilalle rakennettiin kalankäsittelytilat ja loppuvuodesta valmistuivat ensimmäiset kalasäilykkeet.

Järki särki -säilykkeitä on saanut Jyväskylässä muun muassa Prismoista ja Citymarketeista jo viime syksystä asti. Ensi viikolla tuote ilmestyy Keskon valikoimiin ympäri Suomea.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä yleisöäänestyksessä. Äänestämään pääsee tästä. Äänestysaika päättyy 17. huhtikuuta ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17. toukokuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .