Korpilahtelainen särki ehdolla vuoden elintarvikkeeksi – "Huippuhyvää lähikalaa"

Korpilahtelaisen Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki -kalasäilyke selvitti tiensä kilpailun finaaliin.

Keski-Suomesta ponnistava Järki särki -kalasäilyke on ehdolla Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi. Tuote on korpilahtelaisen Komppa-Seppälän luomutilan luomutomaateilla ja yrteillä maustettu kalasäilyke.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailuun osallistui yhteensä 69 kotimaista uutuustuotetta, joista 5 valittiin finaaliin.

Kilpailun asiantuntijaraati arvioi Järki särki -kalasäilykettä "joka järven peruskalasta tehdyksi huippusäilykkeeksi, joka on sellaisenaan syötävää suomalaista lähikalaa". Tuotetta kehuttiin vuolain sanoin muun muassa sen ilahduttavasta nimestä, tyylikkäästä pakkauksesta ja herkullisesta makuyhdistelmästä.

– Onhan tämä ihan valtavan hieno juttu, että Järki särki valittiin viiden parhaan joukkoon kilpailemaan samalla viivalla todella isojen ruokatalojen, kuten Atrian ja Saarioisen, kanssa, iloitsee Komppa-Seppälän tilan isäntäväki Marja Komppa ja Ari Seppälä.

Hunajantuotannosta tunnettu Komppa-Seppälän tila laajensi viime vuonna yritystoimintaansa toiseen luonnontuotteeseen, särkeen. Tilalle rakennettiin kalankäsittelytilat ja loppuvuodesta valmistuivat ensimmäiset kalasäilykkeet.

Järki särki -säilykkeitä on saanut Jyväskylässä muun muassa Prismoista ja Citymarketeista jo viime syksystä asti. Ensi viikolla tuote ilmestyy Keskon valikoimiin ympäri Suomea.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä yleisöäänestyksessä. Äänestämään pääsee tästä. Äänestysaika päättyy 17. huhtikuuta ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17. toukokuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .