Korpilahtelainen särkisäilyke nosteessa – nyt pohjoismaisen ruokakisan finaaliin

Järki särki pääsi uuden Embla-ruokakilpailun finaaliin.

Korpilahtelainen kalasäilyke Järki särki on ehdolla uuden pohjoismaisen ruokapalkinnon saajaksi. Järki särki on valittu edustamaan Suomea ensimmäisissä Embla-ruokakilpailuissa Artesaaniruoka -kategoriassa. Voittajat selviävät 24. elokuuta Kööpenhaminassa pidettävässä finaalissa.

Embla-ruokapalkinnon tarkoituksena on vahvistaa yhteispohjoismaista ruokaidentiteettiä ja kulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan Skandinavian ulkopuolella.

– Varmasti särjen jalostaminen herättää mielenkiintoa, sillä se on vähintäänkin yhtä aliarvostettu ja vajaasti hyödynnetty raaka-aine myös muissa Pohjoismaissa. Mahtavaa, että voimme nostaa särkeä salonkikelpoiseksi myös tällä tavalla, kommentoi tiedotteessa yrityksen edustaja, Komppa-Seppälän tilan Marja Komppa.

Järki särki on niittänyt huomiota aiemminkin. Viime vuonna Järki särki ylsi finaaliin eli viiden parhaan joukkoon Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailussa.

Hunajantuotannosta tunnettu Komppa-Seppälän tila, jota Marja Kompan lisäksi vetää Ari Seppälä, laajensi vuonna 2015 yritystoimintaansa särkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .