Kortepohjan koululla oli vakava onnettomuus lähellä, katso kuvat: "70-asteinen höyry tekee pahaa jälkeä"

Kortepohjan koululla Jyväskylässä oli lähellä sattua vakava onnettomuus keskiviikkona kello 11:n jälkeen.

Koulurakennuksen ulkopuolella oli tehty maaperätutkimuksia, minkä takia alueella tehtiin porauksia. Pora osui kaukolämpöputkeen, joka alkoi vuotaa. Sen seurauksena koulun alakerran luokkatiloihin pääsi runsaasti kuumaa, noin 70-asteista vesihöyryä.

– Onni onnettomuudessa oli se, että kyseisen luokan oppilaat ovat juuri tällä hetkellä leirikoulussa ja luokka oli tyhjänä, päivystävä palomestari Reijo Oikari kertoo.

Paikalla olleen Keskisuomalaisen valokuvaajan saamien tietojen mukaan kyseisen luokkatilan oppilaat ovat 6.-luokkalaisia ja heidän leirikoulumatkansa suuntautui Helsinkiin.

– Luokan toinen poistumisreitti on ikkunan kautta, koska se on kellaritila. Joten kyseessä olisi ollut hyvinkin vaarallinen paikka, jos lapset olisivat olleet siellä. 70-asteinen höyry tekee pahaa jälkeä, Oikari sanoo.

Kun pelastuslaitos ehti paikalle, koko 600-neliöinen kerros oli täynnä höyryä.

Onnettomuus aiheutti myös mittavat vesivahingot. Oikarin mukaan koulun alakerran lattialla oli kauttaaltaan noin 30 cm vettä.

Kun höyry ja vesi huomattiin, myös koulun ylemmät kerrokset tyhjennettiin varmuuden vuoksi oppilaista. Ylemmät kerrokset saatiin kuitenkin nopeasti käyttöön ja koulupäivää voitiin jatkaa.

Sisäilmaongelmista kärsineen Kortepohjan koulun purkaminen ja uuden rakentaminen on jo suunnitteilla. Uuden päiväkotikoulun on määrä valmistua aikaisintaan syksyllä 2021.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .