Kortepohjan uusi koulu tehdään todennäköisesti betonista – puurakentaminen paljon kalliimpaa

Jyväskylän Kortepohjan uuden päiväkotikoulun hankesuunnitelmassa on laskettu rakentamisen kustannusarvioksi noin 22,7 miljoonaa euroa, jos se rakennetaan betonirunkoisena.

Hankkeen tavoitteisiin on kaupunginvaltuuston päättämänä kirjattu myös puurakentamisen vaihtoehdon selvittäminen.

Selvityksen mukaan massiivipuurunkoisen päiväkotikoulun rakennus- ja elinkaarikustannukset on arvioitu noin 10–20 prosenttia korkeammiksi kuin betonirakenteisen. Myös koulun valmistuminen kestäisi vuoden kauemmin kuin betonikoulun.

Betonivaihtoehdolla koulu voitaisiin ottaa käyttöön tammikuussa 2022. Uusi päiväkotikoulu rakennetaan nykyisen Kortepohjan koulun tontille.

Rakennukseen sijoittuvat opetustilat 500 oppilaspaikalle ja varhaiskasvatuksen tilat 192 hoitopaikalle. Rakennukseen sijoittuu myös lähikirjasto, liikuntasali ja ruokala palvelukeittiöineen.

Hankesuunnitelma on lähetetty lausuntokierroksille toimielimiin. Sivistyslautakunta puoltaa toteuttamista betonirunkoisena. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta ei ottanut asiaan suoraa kantaa.

Asiasta päätetään lopullisesti kaupunginvaltuustossa.

Rakentamisen aikana oppilaat siirtyvät väistötiloihin Voionmaan koululle, näillä näkymin ensi tammikuussa. Ennen väistöä Voionmaan koulun tiloja remontoidaan. Varhaiskasvatus- ja kirjastopalvelut eivät tarvitse väistötiloja.

Kustannusarvio koulun, päiväkodin ja kirjaston irtaimistoon sekä toiminnan varusteluun on 2,1 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .