Korttikloonaus vei kloonikortit Pekingiin

Poliisin tietoon on tullut tapaus, jossa suomalaisten matkaajien maksukortit kloonattiin ja kortteja vingutettiin "pitkin Pekingiä". Kanta-Hämeen poliisin mukaan ulkomailla liikkuessa tulisi maksuvälineistä pitää erityisen suurta huolta.

- Matkailijoille tulee vaivaa, vaikka korttiyhtiö korvaisikin menetykset. Älkää antako kortin lähteä ilman valvontaa vaikkapa ravintolan takahuoneeseen, poliisi muistuttaa.

Kanta-Hämeen poliisin tietoon on tullut myös muita huijauksia ja huijausyrityksiä. Vaikka pankki- ja maksukortit ovat käteviä maksuvälineitä, ne ovat käteviä myös epärehellisille.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan parin henkilön ostaneen Veikkauksen arpoja toisen henkilön maksukortilla. Kolmannella ostoksella myyjä päätti kysyä henkilöllisyystodistuksia, ja kun paperit eivät täsmänneet, matka johti poliisilaitokselle selvittelemään maksuvälinepetosta.

- Miksi vain yli viidenkympin ostoksista kysytään henkilöpaperit? Näitä pikkuhuijauksia ja anastettujen korttien käyttämisiä ilmenee viikoittain, poliisi kysyy.

Kolmannessa tapauksessa nuori mies yritti tilata toisen korttitiedoilla tavaraa internetistä, mutta myyjä oli hereillä eikä tavaroita koskaan toimitettu.

Poliisi muistuttaa, että petoksessa on yrityskin rangaistavaa.

- Huolehdi korteista, kuoleta kadonneet - heti!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.