Koruryöstäjät raahasivat raskaana ollutta lattialla

Miljoonaluokan koruryöstöstä Helsingissä vaaditaan jopa yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksia. Syyttäjän mukaan viisi miestä ryösti törkeästi aseilla uhaten Malmin Korupajasta kulta- ja timanttikoruja lähes kolmen miljoonan euron arvosta.

Poliisin mukaan ryöstösaalis on Suomen suurin.

Ryöstö tapahtui kaksi vuotta sitten tammikuussa. Syyttäjän mukaan liikkeen toimintaa ja tiloja oli tarkkailtu etukäteen.

Liikkeessä oli useita asiakkaita, jotka selvisivät fyysisesti kivulla ja mustelmilla. Haastehakemuksen mukaan ryöstäjien otteet olivat kuitenkin rajuja. Osa asiakkaista sidottiin nippusiteillä, kahden niskaan painettiin aseen piippu ja raskaana ollutta naista raahattiin lattialla.

Epäillyistä kolmea syytetään käynnissä olevassa käräjäistunnossa Helsingissä. Kaksi on yhä kateissa. Oikeuteen saaduista vain yksi myöntää osallisuutensa ryöstöön. Hänen puolustuksensa mukaan kaksi kanssasyytettyä eivät olleet mukana ryöstössä.

Saalis on teillä tietymättömillä. Syytteen mukaan se vietiin autolla Tornion kautta Ruotsiin. Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio on arvellut, että kultakorut on sulatettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.