"Koskaan ei ole vielä näin paljon hommia ollut" – hinausautoilla riittää kiirettä

Hinausautoja on lähipäivinä hälytetty ennätystahtiin. Hinauspalvelu Hinaus-Team Oy:n yrittäjä Rauno Hassinen kertoo, että pakkaset ovat aina sesonkiaikaa, mutta tämä talvi on ollut erityinen.

– Koskaan ei vielä näin paljon hommia ole ollut, vaikka kolmekymmentä vuotta ollaan näitä töitä tehty ja ennenkin on ollut vastaavia pakkasia, Hassinen sanoo.

Ammattilaisen mukaan kasvanut tarve johtuu tieliikenteen kasvusta sekä nykyautojen hienosta teknologiasta. Autojen akut eivät kestä lyhyttä kaupunkiajoa.

Hinausautoille ja korjaamoille onkin Hassisen mukaan nyt jonoa. Pihaan jämähtäneelle autolle hinaajaa saattaa joutua odottamaan jopa vuorokauden.

Hinausyrittäjä toivoisikin kärsivällisyyttä ja ymmärtäväisyyttä, vaikka hyytynyt auto uhkaisi pilata päivän. Ensisijaisesti hinaajat hoitavat liikenteeseen vaarallisille paikoille jääneet autot kolarien ehkäisemiseksi

– Totta kai käymme hakemassa liikenteeseen jääneet autot ensin. Siellähän saattaa vaikka ihminen paleltua odotellessa, Hassinen toteaa.

Jos auton akulla on taipumusta hyytyä, Hassinen suosittelee akkulatureita, joita on nykyään saatavilla paljon.

– Niillä voi huoletta ladata akkua, mutta melko vähän sellaisia vielä käytetään.

Jos matka keskeytyy, muista yksi elintärkeä asia

Myös pelastuslaitos haluaa muistuttaa auton kanssa liikenteeseen lähteviä. Jos auto hyytyy tien poskeen, ei lämmintä piisaa pitkäksi aikaa.

– Jos siellä ei ole pipoa tai hanskaa mukana, niin tulee näissä kelissä hyvin äkkiä vilpoinen, palomestari Mika Huuskola Keski-Suomen pelastuslaitokselta toteaa.

Huuskola muistuttaa, että vaikka autoon luottaisikin, voi tien päällä myös sattua jotain. Auto voi kiepsahtaa tieltä penkkaan, jolloin avun odotteleminen alkaa myös.

Jotta odotteluajasta selviäisi, kannattaa autoon varata mukaan lämmintä vaatetta, kuten lämmin takki, ylimääräiset hanskat, pipo ja vaikkapa villasukat. Autossa voi myös pitää mukana esimerkiksi vilttiä matkan keskeytymisen varalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .