Koskenkorvan puolesta osoitettiin mieltä eduskuntatalolla

Eduskuntatalolla kymmenet ihmiset osoittivat päivällä mieltään koskenkorvan puolesta. Koskenkorva-paitoihin pukeutuneet miehet ja naiset vaativat, että viinan tuotannon on pysyttävä Suomessa.

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen varoitti, että Altian myynti voi vaarantaa jopa 5?000 perheen toimeentulon.

– Merkitys on paljon suurempi kuin 600 työpaikkaa, Kuntonen sanoi eduskuntatalon portailta mielenosoittajille ja politiikoille.

Eduskunnassa käsitellään tänään lisätalousarviota, jossa haetaan valtuuksia luopua Altiasta mahdollisesti jopa kokonaan. Viinayhtiön omistamista ei enää pidetä valtiolle strategisesti tärkeänä.

Paikalle kerääntyneet ihmiset kuuntelivat tarkkaavaisesti hallituspuolueiden lupauksia siitä, että viinan tuotannon säilyminen Suomessa varmistetaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vakuutti, että SDP ei hyväksy kauppaa, ellei täyttä varmuutta työpaikkojen ja tuotannon säilymisestä Suomessa saada. Myös kokoomuksen Janne Sankelo lupasi, että osaamisen säilyminen turvataan. Perussuomalaiset ja keskusta arvostelivat myyntiaikeita voimakkaasti.

Uusimmat

Kotimaa

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

Uusi ravintolalaiva laskettiin tänään Päijänteeseen – Jyväskylän satamassa ensi vuonna

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.