Koskenkorvan puolesta osoitettiin mieltä eduskuntatalolla

Eduskuntatalolla kymmenet ihmiset osoittivat päivällä mieltään koskenkorvan puolesta. Koskenkorva-paitoihin pukeutuneet miehet ja naiset vaativat, että viinan tuotannon on pysyttävä Suomessa.

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen varoitti, että Altian myynti voi vaarantaa jopa 5?000 perheen toimeentulon.

– Merkitys on paljon suurempi kuin 600 työpaikkaa, Kuntonen sanoi eduskuntatalon portailta mielenosoittajille ja politiikoille.

Eduskunnassa käsitellään tänään lisätalousarviota, jossa haetaan valtuuksia luopua Altiasta mahdollisesti jopa kokonaan. Viinayhtiön omistamista ei enää pidetä valtiolle strategisesti tärkeänä.

Paikalle kerääntyneet ihmiset kuuntelivat tarkkaavaisesti hallituspuolueiden lupauksia siitä, että viinan tuotannon säilyminen Suomessa varmistetaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vakuutti, että SDP ei hyväksy kauppaa, ellei täyttä varmuutta työpaikkojen ja tuotannon säilymisestä Suomessa saada. Myös kokoomuksen Janne Sankelo lupasi, että osaamisen säilyminen turvataan. Perussuomalaiset ja keskusta arvostelivat myyntiaikeita voimakkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.