Kotihoidon työntekijä vei liki puolet vanhuksen säästöistä – tuomittiin ehdolliseen

Kotihoidon työntekijä vei liki satavuotiaan vanhuksen pankkikortin ja nosti sillä itselleen melkein puolet tämän säästöistä.

48-vuotias nainen tuomittiin perjantaina Oulun käräjäoikeudessa törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kavalluksesta. Nainen teki vanhuksen pankkitililtä parin kuukauden aikana liki 70 nostoa, joiden yhteissumma nousi yli 17  500 euroon. Nainen tunnusti teon.

Syyttäjän mukaan nainen myös anasti vanhukselta ainakin 5  000 euroa käteistä rahaa. Oikeus löysi kuitenkin näyttöä vain noin tuhannen euron osalta. Loppujen rahojen kohtalo jäi pimentoon.

Sukulainen huomasi rahojen katoamisen

Tapaus paljastui, kun sukulainen alkoi loppuvuodesta 2014 ihmetellä, miksi vanhuksen pankkitilin saldo oli huomattavasti tavallista pienempi. Sukulaisen mukaan tuolloin tuli myös ilmi, että vanhukselle oli hankittu pankkikortti, jota niukasti ja säästeliäästi elänyt vanhus ei ollut aiemmin halunnut.

Oikeuden mukaan nainen aiheutti teoillaan vuonna 1921 syntyneelle uhrille huomattavaa ja erityisen tuntuvaa vahinkoa. Nainen hyväksikäytti sekä asemaansa kotihoidon työntekijänä että uhrin ymmärtämättömyyttä ja vanhuutta, oikeus sanoi.

Nainen perusteli tekoaan hyvin vaikealla elämäntilanteella, joka oli laukaissut peliriippuvuuden. Naisen mukaan kaikki rahat olivat menneet pelaamiseen.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 520 euron oheissakkoon. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan vanhukselle viemänsä rahat korkoineen.

Uusimmat

Kotimaa

Pääekonomisti yllättyi: Oletettua harvempi kunta korottaa veroprosenttiaan ensi vuonna –  kirein prosentti 22,5 muutamassa kunnassa

Reserviläisliitto haluaa nostaa kertausharjoitusten vuorokausimäärää

Leivonmäkinen Vesa Koivisto pelasti toivakkalaisen Timo Pynnösen Tali-Ihantalasta 1944

Mies, joka ei väistänyt vastuutaan todellisessa hädässä – katso videolta, kuinka jälkipolvet kuittasivat Tali–Ihantalassa syntyneen kunniavelan 74 vuotta myöhemmin

Poliisi epäilee Pyhäjärven kerrostalopaloa tahallaan sytytetyksi, kaksi otettu kiinni

Muutaman päivän pakkanen ei saa hiihtokeskuksia aloittamaan lumetusta – Keski-Suomessa odotellaan vielä

Mies kärähti törkeästä rattijuopumuksesta Jyväskylän Seppälässä – autossa oli kyydissä pieni lapsi

Seurakuntiin valitaan uudet päättäjät tänään – äänestysaikaa on iltaan saakka

Pesukone syttyi palamaan omakotitalon alakerrassa Jämsässä – rakenteisiin ja kalusteisiin savuvahinkoja, asukas terveyskeskukseen

"Ilmastonmuutoksen torjunta haravointia parempi metsäpalojen torjuntakeino" – Trump nosti Suomen esiin metsänhoidon mallimaana, presidentti Niinistö ei kuitenkaan puhunut haravoinnista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.