Tätä suomalaistuotetta suositaan: "Laatu merkitsee hintaa enemmän"

Jyväskylässä muotitalo Halosen kenkäosastolla riittää talvisin kotimaisten jalkineiden ostajia. Myyjät suosittelevat etunenässä kotimaisia kenkiä. Myös monet asiakkaat osaavat jo  itse tiedustella hyviksi koettujen suomalaiskenkien perään.

Talvella suomalaisten kenkien tarjonta kasvaa huomattavasti, mutta ulkomaalaisia jalkineita on silti myynnissä hieman kotimaisia enemmän. Kesäkengistä valtaosa on ulkomaalaisia.

Halosen jalkineosastonhoitaja Heli Matilaisen mukaan suurin osa suomalaisia kenkiä ostavista kuuluu vanhempaan ikäluokkaan, joille laatu ja tilava lesti merkitsevät ulkonäköä enemmän.

Kotimaisten kenkien materiaali on pääosin nahkaa ja pohjamateriaali talviolosuhteisiin sopivaa kuvioitua tr-kumia.

– Ulkomaalaiset jalkineet ovat usein keinomateriaaleista valmistettuja ja niiden pakkasenkesto on huonompi. Myös pohjamateriaaleissa on eroavaisuuksia, Matilainen kertoo.

Jyväskylän myymälässä on tarjolla neljän eri suomalaisvalmistajan jalkineita. Näistä Sievin kengät valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa. Avec-Shoen, Satakenkä ja Pomarin jalkineita puolestaan kootaan Suomen lisäksi myös ulkomailla, muun muassa Virossa.

– Laadussa ja hinnassa ei kuitenkaan ole eroja, sillä kengät suunnitellaan Suomessa, Matilainen huomauttaa.

Halosella suomalaisten ja ulkomaalaisten jalkineiden välillä hintaero on muutamia kymppejä.

– Asiakkaille laatu merkitsee hintaa enemmän. Kotimaiset kengät kestävät hyvällä hoidolla useamman vuoden, ja maksavat kyllä itsensä takaisin, Matilainen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.