Kotkan viikonvaihteen joukkotappelu käytiin tappoa lukuunottamatta nyrkein

Poliisi kertoi aiemmin, että epäilty on myöntänyt teon ja ollut yhteistyökykyinen. Teon motiivista ei ole kovin tarkkaa tietoa.

Kotkan lauantaisesta taposta epäillyn motiivista ei ole kovin tarkkaa selkoa, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. 35-vuotiasta kotkalaista miestä epäillään 19-vuotiaan helsinkiläisen miehen surmaamisesta teräaseella.

– Taustalla on ravintolassa alkanut sanaharkka, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Marko Heinonen.

Epäilty ja uhri eivät Heinosen mukaan tunteneet toisiaan ennestään.

Poliisi kertoi jo aiemmin, että epäilty on myöntänyt teon ja ollut yhteistyökykyinen. Epäiltyä aiotaan esittää vangittavaksi, kertoo Heinonen.

Tappoon liittyneeseen joukkotappeluun osallistui useita henkilöitä, mutta Heinosen mukaan ketään muuta ei epäillä taposta. Vain taposta epäiltyä vaaditaan vangittavaksi, ei muita tappeluun osallistuneita.

Heinosen mukaan joukkotappelu käytiin tappoa lukuunottamatta ilman aseita. Osa tappeluun osallistuneista on Kotkasta, osa pääkaupunkiseudulta.

Tappeluun osallistuneita on Heinosen mukaan tämänhetkisen tiedon mukaan noin tusinan verran. Epäillyn porukasta arviolta kahdeksan epäillään osallistuneen tappeluun, uhrin puolelta neljän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi epäilee miehen puukottaneen 19-vuotiaan joukkotappelussa Kotkassa