Kotkassa tuntien ajojahti – pelastuslaitoksen "cowboy-yksiköt" kirmasivat niityllä lampaan perässä

Kotkassa kaksi pelastuslaitoksen yksikköä joutui perjantai-iltana epätavalliseen ajojahtiin, kertoi Kymenlaakson pelastuslaitos. Kyminlinnan vallilta pudonnut, laumastaan eksynyt lammas osoittautui pelastajien yllätykseksi hyvin yhteistyöhaluttomaksi.

Ohikulkija oli kutsunut pelastuslaitoksen paikalle sen jälkeen, kun oli huomannut lampaan pudonneen Kyminlinnan vanhan linnoituksen valleilta. Lammas oli joutunut eroon muusta laumasta, joka jäi vallien päälle.

–  Takaa-ajo ei ollut dramaattiinen, mutta haastava se oli, päivystävä palomestari Markus Lohiranto kertoi STT:lle.

–  Lammas ei ollut kovin yhteistyöhaluinen. En tiedä, minkä takia lammas oli pudonnut, mutta se ei ollut kovin mielissään kiinniottotilanteesta. Lohiranto lisäsi.

Hänen mukaansa lammas ei kuitenkaan ollut pyrkimässä mihinkään erityiseen suuntaan, eikä sillä vaikuttanut myöskään olevan aikomuksia lähteä lopullisesti karkuteille.

–  Kyllä se varmasti olisi halunnut takaisin laumansa luokse, mutta siitä ei ole mitään luonnollista kulkua sinne vallien päälle.

Muutaman tunnin ajojahti linnoituksen alueella päättyi lopulta onnellisesti.

–  Pelastuslaitoksen cowboy-yksiköt saivat vastahakoisen lampaan kiinni, pelastuslaitoksen tviitissä kerrottiin.

Eläin saatiin palautettua laumansa luokse vallitunnelin kautta. Pelastuslaitoksen mukaan eläin ei vahingoittunut onnettomuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tieliikenteessä kuoli 24 ihmistä syyskuussa

Ysitiellä hurja ulosajo, kuljettajalle lieviä vammoja – auto törmäsi vastaantulevien kaistan penkaan, pyörähti katon kautta ympäri ja päätyi kyljelleen

Valtaosa kunnista varautunut sisäilmaongelmiin – ongelmat tyypillisimpiä koulurakennuksissa

Konneveden kunnan kaukolämpölaitoksella tulipalo – "Ei vaikuta kunnan lämmönjakeluun"

Yön uutiskooste: Ihmisoikeusjärjestö: Brasilian presidentti hyökkää ihmisoikeuksien kimppuun, Pohjoismaiden suurin kauppakeskus avaa ovensa

Nuorten aikuisten asunnottomuus yli kaksinkertaistui kahdessa vuodessa Jyväskylässä – Alle 25-vuotiaita asunnottomia nyt jo 72

"Ensisuoja tuntui ihan hotellilta" – Asunnottomuudesta selvinnyt Silja Viinikainen, 30, tietää, miltä tuntuu viettää öitä Jyväskylän kaduilla

Uutisanalyysi: Työvoimapulaa on Helsingistä pohjoiseen – virolaiset pelastivat, kun suomalaisyritys jätti pulaan

Jyväskylän yliopiston opiskelijaravintoloissa myydään jatkossakin naudanlihaa – "Emme lähde totaalikieltäytymislinjalle"

Työnantajien tarve kaukomaiden duunareille lisääntynyt – oleskelulupapäätöksissä saatavuusharkinnalla selvää kasvua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.