Koulubussiturman uhreista kukaan ei hengenvaarassa – Loukkaantuneissa yksi aikuinen ja kolme koululaista

Koulubussin ja henkilöauton kolarista pidettiin tiedotustilaisuus Konneveden kunnantalolla kello 11.

Koulubussi ja henkilöauto törmäsivät Konnevedellä perjantaiaamuna. Onnettomuus sattui Suolahdentien ja Saarikkaantien risteyksessä aamulla kello kahdeksan aikaan. Keskipäivällä onnettomuuspaikan liikenne kulki taas normaalisti.

Bussi kuljetti oppilaita Hytölän alakouluun ja Lapunmäen kouluun, jossa toimii ala- ja yläkoulu sekä lukio. Koulubussi oli matkalla kohti Sumiaisia hakemaan lisää oppilaita.

Bussi ajoi pitkin Suolahdentietä Äänekoskelta päin. Kun bussi oli kääntymässä Saarikkaantielle, Suolahdentietä pitkin ajanut henkilöauto törmäsi suoraan sen kylkeen. Henkilöauto ajoi Suolahdentietä Konneveden suunnasta. Alueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Bussia ajoi pitkään koulubussia kuljettanut keski-ikäinen nainen. Henkilöautoa ajoi keski-ikäinen mies. Molemmat ovat paikallisia.

4 loukkaantui, 2 vakavasti

Henkilöauton kuski pääsi itse pois autosta. Hänet sekä kolme loukkaantunutta lasta kuljetettiin jatkohoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan.

Koulubussi kaatui törmäyksen voimasta vasemmalle kyljelleen. Yksi koululaisista jouduttiin irrottamaan bussista. Loukkaantuneista kaksi oli loukkaantunut vakavasti ja kaksi lievemmin. Molemmat vakavasti loukkaantuneet ovat koululaisia. Kukaan ei ole hengenvaarassa.

Kaikki kolme loukkaantunutta oppilasta käyvät Lapunmäen koulua, kaksi yläkoulua ja yksi alakoulua. Koulubussin kuljettaja ei loukkaantunut kolarissa.

Sekä Lapunmäen koulun että Hytölän koulun oppilaista iso osa käyttää koulukyytejä päivittäin. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että vielä on liian aikaista sanoa, oliko kaikilla koululaisilla turvavyöt.

Kriisiapua kouluilla

Ne oppilaat, jotka eivät loukkaantuneet onnettomuudessa, pääsivät ambulanssin kyydissä Hytölän koululle. Vanhemmat hakivat lapset koulusta ja veivät nämä loppupäiväksi kotiin.

Kriisitilanne saatiin kouluissa nopeasti hallintaan, tiedotustilaisuudessa kuvailtiin.

Kouluissa keskusteltiin tilanteesta alakoululaisten kanssa omissa luokissa. Yläkoulussa ja lukiossa pidettiin yhteinen tilaisuus koulun salissa. Mukana kriisiavussa ovat myös seurakunta sekä seututerveyskeskus.

Apua on mahdollista saada myös myöhemmin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .