Koulujen alku käsillä: Nyt viimeistään on aika harjoitella lapsen kanssa koulutien kulkemista

Esimerkiksi Jyväskylässä peruskoulujen syyslukukauteen startataan ensi viikon keskiviikkona.

Koululaiset aloittavat pian syyslukukautensa eli nyt on viimeistään aika harjoitella lapsen kanssa turvallisen koulutien taittamista.

Liikenneturva muistuttaa, että etenkin koulunsa aloittavat lapset ovat monen uuden asian äärellä, joista yksi on koulutien kulkeminen.

– Harjoittelulla pyritään siihen, että lapsella on koulureitti hallussa ja hän osaa turvalliset toimintatavat. Vanhemman tehtävänä on suunnitella turvallisin reitti koulun ja kodin välillä. Kun perusasiat on yhdessä harjoiteltu, kannattaa antaa lapsen toimia myös itsenäisesti ja katsoa, miten hän toimii, kun paikalla on muita tai liikennetilanteet poikkeavat opetellusta rutiinista, opastaa Liikenneturvan suunnittelija Antero Lammi tiedotteessa.

Vaikka koulureitin kulkemista olisikin harjoiteltu ennalta, kehottaa Lammi vanhempia vielä ensimmäisten päivien jälkeenkin lähtemään koulumatkalle lapsen seuraksi varmistamaan, että ohjeet ovat jääneet mieleen.

Liikenneturva huomioi myös, että turvallisin reitti ei aina ole jalan ja pyörällä sama.

– Jos esimerkiksi kolmasluokkalainen aloittaa koulumatkapyöräilyn, niin pyöräreitti on syytä kerrata yhdessä vanhempien kanssa pyöräillen, Lammi sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .