Koulujen uhkailut: Poliisi epäilee samaa tekijää

Viiteen Pirkanmaan Ylöjärvellä sijaitsevaan kouluun tuli viime yönä uhkaavia sähköpostiviestejä, kertoo poliisi. Uhkaviestejä tuli Kurun yhtenäiskouluun, Viljakkalan kouluun, Ylöjärven yhtenäiskouluun, Veittijärven kouluun ja Ylöjärven lukioon.

Aiemmin on ollut tiedossa, että Viljakkalan koululle on kuukauden sisällä tullut uhkaviestejä useassa ryppäässä. Viestien lähettäjä on salannut jälkensä käyttämällä anonyymipalvelinta. Muihin ylöjärveläiskouluihin ei ollut ennen viime yötä tullut vastaavia viestejä. Poliisi pitää todennäköisenä, että aiemmin Viljakkalan koululle uhkaviestejä lähettänyt on nyt lähetellyt uhkauksia myös muihin ylöjärveläiskouluihin.

– Epäilys on, että tekijä on sama. Sellaisia elementtejä on, kertoo tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi.

Valmiutta nostettu

Poliisi uskoo, että kyseessä on ilkivalta, ja poliisin uhka-arvion mukaan koulunkäynti jatkuu kouluissa lähes normaalisti.

Poliisi on aiemmin turvannut koulutyötä Viljakkalassa siten, että poliisipartio on vartioinut koulun pihalla. Nyt tällaisiin toimenpiteisiin ei tutkinnanjohtaja Kallioniemen mukaan ryhdytä.

– Valmiutta on toki nostettu sekä kouluissa että poliisin osalta. Ovia pidetään kouluissa kiinni, ja poliisi partioi koulujen läheisyydessä normaalia tarkemmin. Kouluilla ei kuitenkaan ole poliisipartioita varsinaisesti päivystämässä, Kallioniemi kertoo.

Kallioniemen mukaan poliisilla on keinoja selvittää uhkailijan henkilöllisyys, vaikka hän on onnistunut häivyttämään jälkiään netin syövereihin.

Viljakkalan koulua on aiemmin uhattu ainakin pommilla. Kallioniemi kertoo, että tuoreimmissa viesteissä ei ollut kyse pommiuhasta.

– Hengen ja terveyden vaaralla on silti uhkailtu. En lähde sisältöä sen enempää nyt avaamaan. 

Tuoreimmassa tapauksessa uhkausviestejä on tullut ainakin koulujen henkilökunnan jäsenille. Aiemmin Viljakkalan koululle kohdistettuja uhkaviestejä lähetettiin myös poliisille ja medialle.

Kallioniemen mukaan asiaa tutkitaan laittomina uhkauksina.

Viisi koulua on saanut uhkauksia – Sähköpostitse yöllä

Uusimmat

Kotimaa

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

Viikonloppu lämmin koko maassa, vuoden korkein lämpötila mitattiin Juupajoella – pakkanen häätää kevään tunnun ensi viikolla

Sote-uudistuksen läpimenossa kyse "erittäin ohuesta oljenkorresta"

Hankasalmen Häkärinteillä vakava tapaturma: hyppyristä laskenut mies meni tajuttomaksi, pelastushelikopteri vei Kuopioon

Koko virkakunta viikonlopputöissä, mutta riittääkö aika? Arviot sote-aikataulusta vaihtelevat toiveikkaasta melkein mahdottomaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.