Koulumenestys ei paina työelämässä – Työnantajan uskotaan arvostavan kokemusta

Hyville kouluarvosanoille ei ole sijaa, kun opiskelijat ja työssäkäyvät arvioivat, mitä työnantajat arvostavat eniten.

Tuoreesta kyselystä ilmenee, että jopa 88 prosenttia työssäkäyvistä arvioi työnantajien pitävän työkokemusta tärkeämpänä kuin hyviä koulunumeroita. Mielenkiintoista on, että lähes yhtä moni koulunpenkillä oleva on asiasta samaa mieltä.

Opiskelijat itse arvostavat hyviä arvosanoja, mutta niillä ei koeta olevan juuri merkitystä työelämän kannalta. Työelämään siirryttäessä koulusta saatujen arvosanojen merkitys hälvenee entisestään.

Tiedot selviävät koulutussivusto Studentum.fi:n teettämästä kyselystä, joka toteutettiin syksyllä 2015. Kyselyyn vastasi 1 389 opiskelijaa ja 1 390 työssäkäyvää.

Työkokemusta voi hankkia opiskelujen aikana esimerkiksi työharjoittelussa. Mahdollista työssäoppimistakaan nuoret eivät halua tehdä ilmaiseksi. Vain murto-osa vastaajista on sitä mieltä, että tällaisesta työharjoittelusta ei tarvitse maksaa palkkaa. Noin puolet kyselyyn vastanneista arvioi, että palkallinen työssäoppiminen sen sijaan sopisi "tietyissä tapauksissa".

Studentum.fi-sivustolta löytyy tietoa yliopistoista ja korkeakouluista, ammattikorkeakouluista, ammatillisista opinnoista, lukioista ja erikoislukioista sekä kansanopistoista. Näiden lisäksi Studentum.fi tarjoaa tietoa aikuiskoulutuksesta, etä- ja verkko-opiskelusta, valmennuskursseista, kielimatkoista sekä opiskelusta ulkomailla. Hakupalvelussa on 3 500 koulutusmuotoa.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .