Koulupoika sai tuomion kunnianloukkauksesta

Yläkoulun oppilas sai sakkoja haistateltuaan ja haukuttuaan opettajaa, kertoo Savon Sanomat. Tapaus sattui Pohjois-Karjalassa helmikuussa.

16-vuotias huusi miesopettajalle välitunnilla asiattomuuksia, kiroili ja arvosteli opettajan ulkonäköä. Opettaja teki rikosilmoituksen. Pojalle määrättiin kuusi päiväsakkoa kunnianloukkauksesta, maksettavaksi siitä tulee 36 euroa.

Poika ei kiistänyt tekoaan. Käräjille hän ei joutunut, sillä asia hoidettiin niin sanottuna rangaistusmääräyksenä. Opettaja ei vaatinut korvauksia. Syyttäjä vahvisti sakon äskettäin.

Opettajien ammattijärjestö OAJ ei tilastoi opettajien oppilaista tekemiä rikosilmoituksia. Järjestön työmarkkina-asiamiehen Nina Lahtisen mukaan vastaavia tapauksia on tullut vastaan muutamia. OAJ suunnittelee kyselyä opettajille tapauksista. Erityisesti seurannassa on internet.

– Julkisuudessa on ollut julkisuuden henkilöihin kohdistuneita herjaustapauksia ja identiteettivarkauksia. Tiedossamme on, että opettajia kohtaan on tehty samanlaisia rikoksia, Lahtinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.