Kouluverkkoon mahtuisi vain yksi uudisrakennus

Saarijärven sivistyslautakunta otti keskiviikkona kantaa siihen, missä kaupungin koulu- ja päiväkotipalveluja järjestetään tulevaisuudessa. Lautakunnan esitys kaupunginhallitukselle palveluverkon valmistelun linjauksista sisältää koulukäyttöön vain yhden uudisrakennuksen, joka tulisi kaupungin keskustaan.

Uudisrakennukseen on tarkoitus sijoittaa lukio, osa perusopetusta sekä mahdollisesti kulttuuri- ja musiikkiopiston toimintaa. Saarijärven vs. sivistysjohtajan Eero Heikkisen mukaan parhaillaan selvitetään, pitääkö lukiolle järjestää sisäilmaongelmien vuoksi lisää väliaikaisia opetustiloja jo ensi syksylle.

Selvitys keskustan Herajärven alakoulun sekä Keskuskoulun eli yläkoulun korjaustarpeista valmistuu vasta syksyllä. Yläkoululaiset ovat vedonneet uuden koulurakennuksen puolesta.

Pylkönmäellä pidetään koulu- ja päiväkotipalvelut, mutta uudisrakennuksen sijaan niille etsitään sivistyslautakunnan esityksen mukaan ensisijaisesti tiloja jo olemassa olevista rakennuksista. Pylkönmäen koululuokista osa on jo siirtynyt sisäilmaongelmien vuoksi väliaikaisiin tiloihin.

Aiemmin Saarijärvellä on ollut puhetta Tarvaalan, Lanneveden ja Linnan kylien yhteisestä uudesta aluekoulusta. Tämä ajatus on näillä näkymin hylätty, koska kaupungin taloudellisen tilanteen vuoksi investointeja pitää harkita tarkoin.

Sivistyslautakunta päätti yksimielisesti esittää palveluverkon valmistelun yhtenä linjauksena, että Linnan kyläkoulun jatkosta päätetään viimeistään vuonna 2018. Heikkisen pohjaesityksenä oli, että Linnan koulun oppilaat olisi siirretty keskustaan syksyllä 2017.

Lautakunta esittää myös, että Lanneveden ja Tarvaalan koulut jatkavat vuoteen 2020 ja niiden jatkoa tarkastellaan vuonna 2018. Kolkanlahden koulun toiminta jatkuu toistaiseksi, mutta sinne ei tehtäisi korjausinvestointeja.

Kuntotutkimusten mukaan Linnassa, Tarvaalassa ja Kolkanlahdessa koulunkäyntiä nykyisissä tiloissa voidaan jatkaa, jos merkittävää sisäilmaoireilua ei ilmene. Lannevedelle on vuokrattu elementeistä koottu koulu vanhan koulun sisäilmaongelmien vuoksi.

Lautakunta esittää, että Tarvaalan–Linnan alueen päiväkotipalvelut siirretään uusiin yhteisiin tiloihin vuoteen 2021 mennessä. Niiden toteuttamiseksi selvitetään eri vaihtoehtoja sekä mahdollisuutta sijoittaa eka- ja tokaluokkalaisten opetus samaan yhteyteen.

Sivistyslautakunnan esitys koskee kokonaisuudessaan palveluverkon valmistelua. Vaikka valtuusto hyväksyisi linjaukset kesäkuussa, jokaisesta koulusta ja päiväkodista pitää tehdä päätökset erikseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .