Kova tuuli kaatoi puita luontopolulle ja omakotitalon päälle Jyväskylässä – ruiskumestari kehottaa tarkastamaan riskialttiit puut pihapiireistä

Jyväskylässä kaatui puita kahdessa paikassa kovan tuulen seurauksena sunnuntai-iltana. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan suurehko haapa kaatui juurineen omakotitalon päälle Ristonmaalla. Kaatunut puu ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoa talolle tai sen asukkaille.

– Siinä oli kyllä riski, että pahemminkin olisi voinut käydä, pelastuslaitoksen ruiskumestari Sami Huovila kommentoi puun raivauksen jälkeen.

Keskisuomalaisen toimitukseen tuli lisäksi vinkki, että Tourujoen luontopolulla oli kaatunut puita kävelysillan kohdalle. Rita Kuusio oli miehensä Nikon kanssa iltalenkillä kahdeksan aikaan illalla, jolloin pari pientä puuta oli kaatuneena reitillä.

– Sillalle ei ollut käynyt mitään ja pääsimme ihan hyvin ryömimään sieltä alta läpi. Toiselta puolelta tuli samaan aikaan vastaan muutamia kävelijöitä. Siinä ihmeteltiin, että pitäisikö kaatuneista puista ilmoittaa johonkin, kun mitään pahempaa ei ollut käynyt, Rita Kuusio kertoo.

Hän päätyi ilmoittamaan asiasta Keskisuomalaisen toimitukseen ja lähetti samalla kuvia kaatuneista puista.

Pelastuslaitos ei ollut kymmenen aikaan illalla saanut asiasta ilmoitusta, joten yksikkö lähetettiin paikalle tarkastamaan tilanne Keskisuomalaisen yhteydenoton jälkeen.

Vaaralliset puut pois pihoilta

Ruiskumestari Huovila kehottaa omakotitaloasukkaita tarkastamaan pihapiirissään olevat puut mahdollisten myrskytuhojen varalta.

– Asukkaiden kannattaa hyvissä ajoin raivata mahdollisia kaatuvia puita pois. Tällaiset myrskyt ovat varmaan tulleet jäädäkseen Suomen kesään, joten pihapuita kannattaa siivota, ettei vahinkoja synny.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .