Kovaa menoa Hippoksella, hiljaisempaa Lutakossa

Ainakin kaksi joulun alle sijoittuvaa markkinatapahtumaa käynnistivät lauantaina joulumyyjäisten joulukuisen suman Jyväskylässä.

Asialla Jyväskylän Lutakossa oli perinteisesti Jyväskylän messut halleineen, jonne mahtui satoja myyntikojuja ja -paikkoja.

Hipposhallissa Rautpohjan tehtaiden tuntumassa taas järjestettiin ensi kertaa Kauppapäivät-niminen markkinatapahtuma, joka ohjelmankin perusteella oli uudella tavalla ohjelmallinen fitness-tyttöineen, muusikoineen, Hevisaurus-yhtyeineen – mutta myös joulupukkeineen.

Ohjelmaa oli silti tarjolla myös Jyväsjärven rannalla Paviljongin kanttiinissa, missä paikallisten tanssikoulujen ja oppilaitosten musiikinopiskelijat esittivät ohjelmanumeroitaan pitkin päivää.

Kiinnostava paikka varsinkin lapsille Paviljongissa oli tonttupukuisten ohjaajien pyörittämä askartelu- ja piirustusnurkkaus.

Kovin jouluista ja hämyistä Paviljongin näillä markkinoilla ei vielä ollut, mutta siellä täällä valtaisan tavarapaljouden seassa saattoi nähdä silti pienen joulukuusen kynttilöineen tai kiikkeräliikkeisen joulupukin.

Väkeä Paviljongissa iltapäivällä kolmen, neljän aikaan oli melko runsaasti. Tämä saattoi johtua siitä, että tapahtumapaikka sijaitsee keskellä kaupunkia ja sinne on helppo päästä.

Enemmän väkeä omaan jämsänjokilaaksolaisten aktiivien, Tuomo Mäyrämäen ja Hannu Lankisen kokoon pyöräyttämään uuteen tapahtumaan, Kauppapäiviin, Jyväskylän Hipposhallille sen sijaan toivoivat järjestäjät itse.

Yhteistyökumppaneita eli esittely- tai myyntipisteitä Kauppapäivillä oli järjestäjien mukaan 60–70.

Mäyrämäen ja Lankisen mukaan vastaavia Kauppapäiviä he ovat järjestäneet Jämsässä parina keväänä ja siellä ne ovat onnistuneet hyvin.

Toivonsa Kauppapäivien isät laittoivat lauantaina siihen, että ainakin tapahtuman lopuksi iltapäivällä Hipposhallin ympäristössä on luvassa ilotulitus.

Molemmat tapahtumat jatkuvat myös sunnuntaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .