Tuuli puhaltanut lauantaina jopa 21,8 metriä sekunnissa

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan kovimmat keskituulet Keski-Suomessa ovat olleet lauantaina 10 metriä sekunnissa. Keskituulella tarkoitetaan tuulen nopeuden 10 minuutin keskiarvoa. Puuskissa tuuli on puhaltanut Keski-Suomessa enimmillään 15 metriä sekunnissa.

Maa-alueilla juuri puuskatuulet aiheuttavat eniten vahinkoa.

8-13 metriä sekunnissa puhaltava tuuli on Ilmatieteen laitoksen mukaan navakkaa, 14-20 metriä sekunnissa puhaltava tuuli on jo kovaa.

Kovimpia tuulia maa-alueilla on lauantain aikana mitattu Satakunnassa, jossa tuuli puuskien aikana on puhaltanut 21,8 metrin sekuntinopeudella. Pirkanmaallakin on koettu 19 metriä sekunnissa puhaltaneita puuskia.

Pahimmat puuskat ovat olleet päivystävän meteorologin rannikkoalueilla, Lounais- ja Länsi-Suomessa. Myrskytuulen raja on merialueilla 21 metriä sekunnissa. Tällöin puhutaan nimenomaan keskituulesta, ei puuskien nopeudesta.

Merialueilla on ollut viime yönä kovaa myrskyä. Kovin puuska merellä oli lauantain vastaisena yönä yli 30 metriä sekunnissa.

Lauantain mittaan tuuli on vielä kohtalaista tai navakkaa. Tuulet alkavat selvemmin rauhoittua vasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Lunta tulee koko päivän

Lunta sataa koko lauantain ajan.

Eniten lunta voi tulla Pohjanmaalla, jossa sitä voi kertyä päivän mittaan jopa 15-20 senttimetriä lisää. Keski-Suomeenkin voi sataa 5 senttimetriä lunta.

Keli pysyy lumisateiden ajan pikkupakkasella. Sunnuntaista alkaen pakkanen kiristyy, ja alkuviikosta voi olla jo parinkymmenen asteen pakkaslukemia.

Ajokeli on koko maassa huono Pohjois-Lappia lukuunottamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sähkökatkot piinaavat Keski-Suomea – Enimmillään tuhansia vailla virtaa

Ministeriö: Kovat tuulet kaatoivat puita eteläisessä Suomessa

Uusimmat

Kotimaa

Kolumni: Tulevan insinöörin ajatuksia – "Usein törmään ihmettelyyn, kuinka naisena pärjää kaikkien miesten keskellä"

Yön uutiskooste: USA aikoo pyytää Nato-maita rankaisemaan Turkkia, Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsenet kokevat olevansa valtapelin uhreja – "Meidät olisi erotettu, vaikka olisimme tehneet millaisia päätöksiä tahansa"

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Vaikuttajat kootaan pohtimaan yhteiskuntaa armeijasta syntyvyyteen – nämä komiteat aikovat uudistaa Suomen

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan – tapaa maan presidentin sekä tuoreen rauhannobelistin

Turkuun tulee pormestari – pormestarimalli käyttöön viimeistään 2021

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.