Kristillisdemokraatit haluavat keskustelua seksuaalirikoksista

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä esittää, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten torjunnasta. Keskustelun aiheena olisivat myös syyt seksuaalirikosten määrän kasvuun sekä rikosten vaikutukset Suomen sisäiseen turvallisuuteen.

Kristillisdemokraatit perustelevat keskustelua sillä, että viimeaikaiset lapsiin ja nuoriin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat järkyttäneet ja heränneet turvattomuuden, pelon ja vihan tunteita. Ne ovat eduskuntaryhmän mukaan aiheuttaneet suurta huolta lasten ja nuorten turvallisuudesta.

–  Tietoon tulleiden seksuaalirikosten määrät ovat kasvaneet viime vuonna. Emme saa ummistaa tälle huolestuttavalle kehitykselle silmiä. Kehityksen kääntämiseksi tarvitaan useita erilaisia keinoja, niin ennaltaehkäiseviä kuin jälkikäteisiä, sanoo keskustelualoitteen ensimmäinen allekirjoittaja, kansanedustaja Päivi Räsänen tiedotteessa.

Kristillisdemokraattien mukaan tuoreet tilastot kertovat, että peräti neljänneksessä kaikista seksuaalirikoksista tekijänä on ulkomaalainen henkilö. Tämä rapauttaa luottamusta hallittuun ja ihmisoikeuksia kunnioittavaan maahanmuuttopolitiikkaan.

–  Turvapaikkajärjestelmän, kotouttamisen ja maahanmuuttopolitiikan kokonaisuudesta on syytä keskustella avoimesti ja rakentavasti, jotta voidaan puuttua järjestelmän ongelmakohtiin sekä edistää järjestelmän luotettavuutta, Räsänen korostaa.

Hänen mukaansa kotouttamisessa tulee nykyistä enemmän korostaa suomalaisen yhteiskunnan sääntöjen noudattamista ja tietoa kulttuurista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .