Kristillisten Essayah: Aluehallinnon pullonhenkeä ei olisi saanut päästää irti

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo, ettei aluehallinnon uudistusta olisi saanut kytkeä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen.

– Aluehallinnon pullonhenkeä ei olisi pitänyt päästää samassa yhteydessä irti, Essayah sanoo.

Hän muistuttaa, että sote-uudistus osoittautui viime hallituskaudella mahdottomaksi niin kauan, kun siinä roikkui mukana kuntauudistus.

– Kun nyt lähdettiin siitä, että yritetään viedä sote maaliin, jostain kummasta putkahti mukaan aluehallinto. Aina kun kylkiäisiä tulee, kokonaisuudesta tulee oman näkemykseni mukaan vaikeampi.

Torstaina kärjistyneen hallituskriisin aikana on ehditty spekuloida, kuka kokoomuksen mahdollisesti korvaisi hallituksessa, jos nykyisen hallituspohja ei jatka. Essayah ei suostu ottamaan kantaa, olisiko kristilliset valmis keskustavetoiseen hallitukseen ilman vaaleja.

– Emme ole ottaneet hallituskysymykseen kantaa. Emme lähde spekuloimaan. Suomessa on ainakin vielä toistaiseksi istuva hallitus.

Eilisen ja tämän päivän aikana on käyty keskusteluita myös keskustan ja kristillisten kesken, mutta Essayah vakuuttaa, että ne ovat pyörineet sote-asioiden ympärillä.

Hallitus hakee parhaillaan sekä keskustalle että kokoomukselle sopivaa kompromissia sote-alueiden määrästä. Perussuomalaisille kävisi sekä 12:n sote-alueen että 18:n sote-alueen malli.

– Jossain määrin oppositiossakin on ajateltu, että asia on ollut valmiimpi hallituksen päässä kuin se näyttää olevan, Essayah kommentoi hallituskriisiin johtanutta kehitystä.

Hän sanoo, että sote-alueiden lukumäärästä, yhdestä numerosta vääntäminen näyttäytyy kummallisena oppositiopoliitikoille ja varmasti myös kansalaisille.

– Tulee mieleen, että entä ne sisältöasiat. Eikö tässä puhutakaan sote-uudistuksen sisällöstä? Ainakin meille sisältö on ollut tosi tärkeä. Rakenteet pystytään varmasti sitten ratkaisemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Keskussairaalan henkilöstö antoi arvosanan sairaalan johtamisesta – katso tästä henkilöstökyselyn tulokset

IS: Nukkuva nainen aiheutti poliisioperaation Lievestuoreella

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

Autoilija suistui ulos tieltä ja törmäsi kaiteeseen Ruokkeella Jyväskylässä

Kun äiti lähti ja vei lapset mukanaan, jyväskyläläinen Pekka joutui aloittamaan yhden miehen taistelun lapsistaan: "ammattilaiset onneksi näkivät asiat niin kuin ne ovat"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.