Kuhmoisiin 65 kilometriä pitkä maastopyöräreitistö - valmista ensi kesänä

Kuhmoisiin rakennetaan parhaillaan maastopyöräreitistöä. Perusreitistöä tulee yhteensä noin 65 kilometriä, ja sen lisäksi mukana on jonkin verran haastavampia maastopätkiä vaativimmille harrastajille.

Lähtöpiste tulee Päijänteen rannalle Saharantaan. Reitti kulkee Patavettä kohti Linnavuorelle, ja lenkin toisessa päässä on Isojärven kansallispuisto.

– Lisänä ovat vielä metsähallituksen eli kansallispuiston reitit, joita pitkin voi myös pyöräillä. Siitä tulee vielä lisämatkaa, kertoo urheiluseura Kuhmoisten Kumun puheenjohtaja Tero Sarkanen.

Kuhmoisissa on pyöräilyyn sopivia teitä, polkuja ja maastoja, mutta hanke tarjoaa merkityn vaihtoehdon.

– Viime vuoden loppupuolella virisi harrastajien puolelta ajatus, että mitä jos Kuhmoisiin saataisiin maastopyöräilyreitistö. He ottivat Kuhmoisten Kumuun yhteyttä, ja loppuvuodesta pidettiin ensimmäinen palaveri, kertoo Sarkanen.

Kuhmoisten Kumu lähti projektiin mukaan innolla, vaikka pyöräily ei ainakaan toistaiseksi kuulu seuran lajeihin. Lisäksi puuhamiehinä toimivat Unto Sarvala ja Juha Pohjonen. Sarkanen kertoo, että he ovat metsän hyvin tuntevina onnistuneet kokoamaan reitistön nopeasti. Urheiluseura on hoitanut byrokratiaa ja avustanut talkoissa.

– Reitistö tulee kulkemaan pääosin valmiita polkuja ja metsäautoteitä sekä jonkun verran vanhaa enduropohjaa. Umpimaastoa on muutamia satoja metrejä.

Paluumahdollisuuksia pitkältä perusreitiltä löytyy, joten jokaiselle on tarjolla sopivan mittainen lenkki. Reitin varrella on myös muutama levähdyspaikka, joilta löytyvät laavu, nuotiopaikka ja wc.

Osa reiteistä on ajettavissa jo, mutta merkintöjä ei ole tehty.

– Tarkoituksena on saada pääreitti ajettavaan kuntoon ennen ensi kesän lomakauden alkua, Sarkanen sanoo.

Radan rakentamiseen saatiin EU-rahaa Vesuri-ryhmältä. Sarkanen sanoo, että myös maanomistajat ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti.

– Tässä puhutaan myös mielestäni koko kunnan näkyvyydestä. Siinä mielessä teemme merkittävää työtä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .