Kuka kakki keskiympyrään?

Jyväskylän Harjun stadionilla käytiin torstain vastaisena yönä tekemässä ilkivaltaa poikkeuksellisen erikoisella tavalla.

Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Pekka Sihvonen kertoo, että useamman hengen porukka kävi tekemässä tarpeensa kentän keskiympyrään aamuyön pikkutunneilla. Porukan kakkiminen jäi myös turvakameran tallenteisiin, mutta kuvan laatu on Sihvosen mukaan niin huono, ettei siitä pystytä tunnistamaan tekijöitä.

– Lähellä oli, etteivät kaverit jääneet kiinni. Vartijoiden saapuessa paikalle he olivat juuri ehtineet lähteä. Sen verran oudoksuttavaa käytöstä, etten tiedä, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, Sihvonen sanoi.

Hän ei suostunut kertomaan, mihin aikaan teko tarkalleen tapahtui ja kuinka moni tarpeensa kentälle teki. 

– Aikaisimmat aamuvirkut ovat saattaneet silloin olla hereillä, mutta tämä porukka ei taatusti ollut edes käynyt nukkumassa. Normaalin ihmisen valveillaoloaikaa se ei kuitenkaan ollut.

Sihvosen mukaan asiasta ei tehty rikosilmoitusta poliisille.

– Onneksi nyt oli kyse sen verran pienistä vahingoista, että ne ovat biologisesti hajoavia. Luulen, että kyseessä on ollut ravintolaolon jälkeiset jatkot. Ihmettelen, miten tällaista pitää vielä loka-marraskuussa käydä tekemässä ja sitä, miten Harjun aitojen yli on päästy.

Hullunkurisesta tapauksesta irtoaa huumoria Sihvoseltakin.

– Sen verran ajattelin asianomistajien housuja, että paperia olisi voinut olla mukana.

Sihvosen mukaan Harjun kenttä pysyy jatkossakin tiukasti vartioituna.

– Tämä teko tarkoittaa sitä, että vartiointi kentällä on erittäin tarpeellinen. Siitä olen varma, että tämä ei aiheuta muutoksia ensi kevään sarjakauden otteluihin, Sihvonen sanoi nauraen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.