Kuljetusalan liitot päättävät tukitoimista maanantaina

Kuljetusalan liittojen on määrä päättää maanantaina toimista, joihin ne ryhtyvät tukeakseen Postin työntekijöitä. Posti- ja logistiikka-alan unionilta PAUlta odotetaan tukipyyntöä kuljetusliitoille iltapäivän aikana.

Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting pitää aivan selvänä, että PAUn mahdolliseen tukipyyntöön vastataan myöntävästi. Mitä tukitoimet konkreettisesti ovat, päätetään Zittingin mukaan maanantaina.

– Toimet tulevat olemaan niin mittavia, että kaikki kantavat kortensa kekoon.

– Olisi valitettavaa, jos valtionyhtiön toimien takia koko Suomi joutuisi kärsimään, Zitting sanoo.

Työntekijöitä edustava PAU ja Palvelualojen työnantajat eivät ole onnistuneet sopimaan uudesta työehtosopimuksesta. Postin mukaan varaa entisenlaisiin työehtoihin ei enää ole, koska postiala on niin suuressa murroksessa.

Zittingin mukaan työntekijöitä ei saa laittaa kärsimään yrityksen johdon tekemistä virheistä. Zitting kritisoi myös omistajaohjausasioista vastaavaa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

– Onko tässä yritysjohtaja Sipilä ajamassa taustalla omaa agendaansa läpi. Tämä on käsittämätön tilanne, eikä sitä voi katsoa sivusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.