Kuljetuskone haki presidentinvaalien ennakkoäänet Irakista

Harjoitus poikkeuksellisissa oloissa toimimiseksi voi olla tarpeen myös demokratian toteutumisen varmistamiseksi.

Horneteista ja niiden seuraajista on riittänyt puhetta, mutta Ilmavoimissa lennetään myös muulla kalustolla. Esimerkiksi viime elokuussa tukilentolaivueen kuljetus- ja yhteyskoneet testasivat Sora 17 -harjoituksessa päällystämättömien kiitoteiden käyttöä.

Harjoitus poikkeuksellisissa oloissa toimimiseksi voi olla tarpeen myös demokratian toteutumisen varmistamiseksi. Ilmavoimien Casa-kuljetuskone teki nimittäin äskettäin keikan Pohjois-Irakin Erbiliin, missä suomalainen sotilasjoukko on koulutustehtävissä. Tarkoituksena oli mahdollistaa Suomen kansalaisten oikeus osallistua presidentinvaalien ennakkoäänestykseen.

– Se oli ainoa tapa saada perustuslaki toteutumaan myös meidän kriisinhallintaoperaatioon osallistuville henkilöille, Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelinen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.