Kuljetusliitot tukevat veturimiesten mielenilmausta – eivät liity nyt lakkoon

Liitot ilmoittavat, että ne ovat jatkossa valmiita päättämään toimenpiteistä, joilla hallitus sekä liikenne- ja viestintäministeriö saadaan luopuman suunnitelmistaan.

Seitsemän kuljetusalan liittoa ilmoittaa yhteisessä kannanotossaan, että ne tukevat Veturimiesten liiton mielenilmausta. Veturimiesten työnseisaus pysäyttää junat maanantai-illasta keskiviikon vastaisen yöhän asti.

Kuljetusliitot korostavat, että rautateiden yksityistämisvimma romuttaisi toteutuessaan Suomen raideliikenteen alueellisen ja kansallisen kilpailukyvyn. Kuljetusliittojen mukaan tästä kärsisi myös Suomelle elintärkeä vientiteollisuus.

Liitot toteavat, että rautatiejärjestelmän muutoksen myötä menetettäisiin kaluston käytöstä nyt saatava synergiaetu. VR:n kalusto on nyt eri kuljetusalojen ympärivuorokautisessa käytössä. Näin samaa vetokalustoa on voitu käyttää henkilö- ja tavaraliikenteen tarpeisiin.

Kuljetusalan liittojen laaja tuki ei merkitse sitä, että ne olisivat nyt liittymässä veturimiesten työnseisaukseen. Merimies-unionin puheenjohtaja Simo Zitting sanoi STT:lle, että veturimiesten järeä mielenilmaus riittää tällä erää.

– Mutta jos liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tai muu hallitus eivät ymmärrä tilannetta, sitten täytyy tehdä jotain muuta, Zitting muotoilee.

Kuljetusliitot ilmoittavat, että ne ovat jatkossa valmiita päättämään toimenpiteistä, joilla hallitus sekä liikenne- ja viestintäministeriö saadaan luopumaan suunnitelmistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veturinkuljettajien työnseisaus pysäyttää Suomen junaliikenteen illalla

Miksi veturimiehet pysäyttävät junaliikenteen?

Veturimiesten lakko pysäyttää junaliikenteen – Ennen iltakuutta lähteneet junat ajavat perille asti