Kulmuni: Maksan esiintymiskoulutusten kustannukset ministeriöille takaisin

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoo maksavansa ministeriöille takaisin koulutuspalveluihin käyttämänsä kustannukset. Kulmuni tiedotti asiasta keskiviikkona illansuussa.

Kulmunin mukaan ministeriöt ovat vahvistaneet keskiviikkona, että koulutuspalvelujen hankintasopimukset on tehty valtioneuvoston hankintaohjeiden mukaisesti.

– Vaikka sopimukset kestävät oikeudellisen tarkastelun, ei se yksistään riitä. Ymmärrän asiaa kohtaan esitetyn kritiikin ja siksi olen tullut johtopäätökseen, että haluan itse maksaa ministeriölle esiintymis- ja viestintäkoulutuksesta aiheutuneet kustannukset, Kulmuni kertoo tiedotteessa.

Kulmuni on syyskuusta lähtien käyttänyt viestintäkonsultti Harri Saukkomaan yrityksen palveluita lähes 50  000 eurolla. Tekir Oy:n konsulttipalveluista on kertynyt arvonlisäveroineen yhteensä 47  771 euron laskut työ- ja elinkeinoministeriölle sekä valtiovarainministeriölle.

Kulmuni kertoo avustajansa käyneen keskustelua viestintä- ja esiintymiskoulutuksen hankkimisesta työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Tältä pohjalta ministeriö neuvotteli sopimuksesta viestintätoimisto Tekirin kanssa ja siirryttyäni valtiovarainministeriksi vastaava sopimus tehtiin valtiovarainministeriön kanssa, Kulmuni kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kulmuni: Maksan esiintymiskoulutusten kustannukset takaisin ministeriöille

Yle: Ministeriöt eivät kilpailuttaneet Kulmunin viestintäkoulutuksia

SK: Kulmuni on käyttänyt konsulttipalveluita lähes 50000 eurolla, laskut ministeriöille