Kuluttajariitoja ennätysmäärä ratkaistaviksi

Kuluttajariitalautakuntaan saapui viime vuonna ennätysmäärä ratkaisupyyntöjä. Pyyntöjä tehtiin viime vuonna jo yli 5 900 kappaletta.

Valitusten määrä on lisääntynyt jo kymmenen vuoden ajan. Esimerkiksi viisi vuotta sitten pyyntöjä tehtiin vain vajaat 4 200.

Eniten valituksia tehtiin lento- ja muista liikennetapauksista. Etenkin lentojen viivästymiset aiheuttivat lukuisia riitoja.

Laihdutusvalmisteisiin liittyvät ratkaisupyynnöt kasvoivat eniten. Valituksista suurin osa koski yhtä virolaista yritystä.

Myös perinteinen riidan kohde, autokauppa ja auton korjaus, oli kasvussa. Siitä tehtiin viime vuonna toiseksi eniten valituksia.

Lisääntyneiden riitojen takia lautakunta ei voi venyä rajattomasti. Siksi lautakunta vaatii, että kuluttajariitojen ratkaisujärjestelmään tulisi tehdä muutoksia. Lautakuntaan toivotaan paitsi lisää resursseja, myös ratkaisupyyntöjen esittämisen rajoittamista.

Lautakunnan mukaan resurssien lisääminen on tarpeen etenkin hallituksen kevääksi valmisteleman lakimuutoksen takia. Sen myötä kuluttajariita pitäisi voida ratkaista 90 vuorokauden sisällä siitä, kun osapuolten välinen kirjeenvaihto on päättynyt.

Nykyresursseilla kaikkia päätöksiä ei voida tehdä vaaditussa ajassa, lautakunta sanoo tiedotteessaan.

---

Uutista on korjattu klo 13.20. Vertailuluku 4 200 on viiden vuoden takaa, ei toissa vuodelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kolumni: Tulevan insinöörin ajatuksia – "Usein törmään ihmettelyyn, kuinka naisena pärjää kaikkien miesten keskellä"

Yön uutiskooste: USA aikoo pyytää Nato-maita rankaisemaan Turkkia, Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsenet kokevat olevansa valtapelin uhreja – "Meidät olisi erotettu, vaikka olisimme tehneet millaisia päätöksiä tahansa"

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelässä autoilijaa hidastaa aamulla liukas ajokeli

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Vaikuttajat kootaan pohtimaan yhteiskuntaa armeijasta syntyvyyteen – nämä komiteat aikovat uudistaa Suomen

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan – tapaa maan presidentin sekä tuoreen rauhannobelistin

Turkuun tulee pormestari – pormestarimalli käyttöön viimeistään 2021

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.