Kumpula-Natri sai selitellä vihapuheeksi tulkittua vitsailuaan

SDP:n meppi Miapetra Kumpula-Natri joutui selittelemään Ranskan populistipuolueeseen liittyvää vitsailuaan. Perussuomalaisissa ja muutos 2011 -puolueessa Kumpula-Natrin kommentit ranskalaispoliitikon kamppaamisesta on tulkittu vihapuheeksi.

– Vitsinomaisesti: kun tuossa tuli Le Pen, ajattelin että kamppaanko, ensimmäisen meppikautensa aloittanut Kumpula-Natri sanoi tällä viikolla Strasbourgin EU-parlamentissa.

Jälkeenpäin Kumpula-Natri täsmentää viitanneensa vitsailullaan Marine Le Penin isään Jean-Marie Le Peniin. Molemmat ovat meppejä ja Ranskan kansallisen rintaman keulahahmoja.

– Tämä oli mauton heitto, Kumpula-Natri sanoo ja kertoo tarkoittaneensa sillä henkilöiden sijaan kansallisen rintaman edustamia arvoja ja sen maahanmuuttovastaista politiikkaa.

Muutos 2011 -puolueen puheenjohtajan Jari Leinon mielestä Kumpula-Natrin vitsailu oli paljon "lapsellisempaa" kuin EU-kriitikoiden selän kääntäminen Eurooppa-hymnille parlamenttikauden avajaisissa.

Leino kertoo puolueen lähettäneen kansallisen rintaman johtajalle Marine Le Penille sähköpostin, jossa varoitetaan Kumpula-Natrin "väkivaltafantasiasta".

– Kaikille, jotka ovat pahoittaneet mielensä, lupaan siivota suuni, Kumpula-Natri sanoo.

– Mutta valitettavasti monet heistä ihailevat Le Penin politiikkaa. Sitä minä en suostu tekemään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.