Metsästysrikos Perhossa: kunnan tekninen johtaja kiistää olleensa mukana

Perhon kunnan tekninen johtaja Pasi Rannila kiistää väitteet, joiden mukaan hän olisi osallistunut Perhon susijahtiin viime viikonloppuna. Keskipohjanmaa-lehti kertoi lauantaina 26. tammikuuta, että saamiensa tietojen mukaan Rannila olisi osallistunut susijahtiin, jossa kaadettiin viime viikoloppuna luvatta kolme sutta.

– Ei pidä paikkaansa, Rannila sanoi Keskisuomalaiselle lauantaina päivällä.

Keskipohjanmaa-lehden mukaan Rannila vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin, mutta vapautettiin jo perjantaina. Tätä Rannila ei halunnut kommentoida.

– En halua kommentoida tapausta millään tapaa tässä vaiheessa lehdistölle. Tapaus on liian lämmin vielä, Rannila sanoi.

Keskipohjanmaa-lehden mukaan Perhon susijahdissa epäiltyinä on enimmäkseen perholaisia ja halsualaisia kokeneita metsästyksen harrastajia. Heistä kuusi on otettu kiinni tutkinnan alkuvaiheessa ja vapautettu parin vuorokauden sisällä.

Poliisi vaatii susien pyydystämiseen käytettyjä kahta moottorikelkkaa sekä aseita, joilla eläimet tapettiin, rikoksentekovälineitä valtiolle, Keskipohjanmaa-lehti kertoo.

Lehden mukaan laiton jahti alkoi lauantaina 19. tammikuuta. Kolme sutta kaadettiin tuona päivänä, mutta koska laumaan jäi jäljelle pari sutta, jahti jatkui sunnuntaina. Sunnuntaina lisäkaatoja ei tehty, ja poliisi puuttui tapaukseen illalla. Lehden mukaan poliisi pääsi tapauksen jäljille sivullisen vihjeen avulla.

Poliisi tutkii Perhon tapausta törkeänä metsästysrikoksensa. Poliisin kanssa tapausta selvittävät Metsähallitus, Rajavartiolaitos ja Liikkuva poliisi. Kyseisestä rikoksesta voi seurata neljä vuotta vankeutta.

Lue lisää Perhon susijahdista lauantain 26.1. Keskisuomalaisesta tai osta päivän näköislehti tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jopa 17 ihmisen epäillään osallistuneen susien salakaatoon Perhossa

Helsingin Sanomat: Salametsästys romahdutti susikannan

Perhossa ammuttiin luvatta kolme sutta

Poliisi: Perhossa kaadettu luvatta susia