Kunnanjohtaja: Onnettomuus koskettaa koko Toholampia

Keski-Pohjanmaan Toholammilla on kuollut neljä nuorta liikenneonnettomuudessa. Poliisin mukaan henkilöauto oli suistunut aamulla Sykäräisentieltä noin puoli seitsemän aikaan.

Kaikki kyydissä olleet neljä paikkakuntalaista nuorukaista kuolivat heti tapahtumapaikalla. Uhrit olivat iältään 14-, 15-, 18- ja 21-vuotiaita.

Poliisi on vaitonainen onnettomuuden syistä. Poliisi ei kerro, ovatko nuorukaiset sukua toisilleen.

Auto oli matkalla Toholammin suunnasta kohti Lestijärveä, kun se suistui tieltä lievästi kaartuvassa mutkassa. Poliisi kuvailee Sykäräisentietä asvaltoiduksi, rauhalliseksi pikkutieksi. Onnettomuushetkellä oli normaali hyvä kesäkeli.

Pohjanmaan poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä ja pyytää vihjeitä onnettomuusautosta, valkoisesta BMW-merkkisestä henkilöautosta. Poliisin vihjenumero on 0295 415883.

Onnettomuus koskettaa pienen reilun kolmentuhannen asukkaan paikkakunnan kaikkia asukkaita, sanoo kunnanjohtaja Jari Kangasvieri STT:lle.

- Kunta elää mukana sen verran kuin pystyy, Kangasvieri sanoo.

- Tunnen suurimman osan paikkakuntalaisista, joten tiedän, että se koskettaa tuttuja ja läheisiä.

Toholammin kunta on järjestänyt tilat kriisiryhmälle. Kunnanjohtajan mukaan iltapäivällä ei vielä tiedetty, kuinka suuri tarve kriisiavulle on.

Toholampilainen kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.) piti onnettomuutta kauheana tragediana pienelle paikkakunnalle ja erityisesti nuorten perheille.

- Kyllä se koskettaa pientä yhteisöä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Ei tässä voi muuta sanoa kuin toivoa voimia omaisille ja läheisille, järkyttynyt Lintilä sanoi STT:lle.

Seurakunta järjestää tänä iltana suruhartauden Toholammin kirkossa. Hartauden on määrä alkaa kello yhdeksän aikaan illalla.

Lisäksi huomenna järjestetään oma suruhartaus nuorille seurakunnan nuortentilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Toholammin onnettomuudessa kuolleista nuorin 14-vuotias

Kunnanjohtaja: Onnettomuus koskettaa koko Toholampia