Kunnanjohtaja Vainio kiittää petäjävetisiä veden säästöstä – "Tilanne on edelleen kriittinen, mutta olosuhteet huomioiden vakaa"

Petäjävedellä vesijohtoverkostovesi ei ole päässyt viikonloppuna loppumaan, koska kuntalaiset ovat osallistuneet hienosti vedensäästötalkoisiin, kertoo Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

– Kuntalaisten aktiivisen toiminnan ansiosta vesijohtoverkostosta on riittänyt vettä, Vainio sanoo.

Vainion mukaan tilanne on edelleen kriittinen, mutta olosuhteet huomioiden vakaa. Hänen mukaansa vesitilanteen normalisoitumisen suhteen on aikaista sanoa vielä mitään varmaa.

– Näyttää siltä, että nyt on mukavasti sadellut, mikä auttaa pohjavesien kertymisessä, vaikka hitaasti. Selvittelemme koko ajan mitä päävedenottamon takaisin käyttöönottamiseksi olisi tehtävissä.

Vainio kertoo, että maanantaina kunnanhallituksen käsittelyssä on esitys uuden vedenottamon rakentamisesta.

– Sen rakentaminen tulee kuitenkin kestämään kuukausia, hän huomauttaa.

Petäjävedellä jokaisen kuntalaisen tulee edelleen pyrkiä tarkkailemaan omaa vedenkulutustaan.

– Aiemmin annetut ohjeet säästeliäästä verkostoveden käytöstä ovat edelleen voimassa: vedenkäytön puolittamiseksi on kehoitus hakea ruoanlaitto- sekä juomavesi jakelupisteistä sekä käyttää verkostovettä säästeliäästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vesikriisikunnan asukkaat ryhtyivät tuumasta toimeen, perjantaina lämpeni yleinen sauna – "Tässä on ison kiitoksen paikka kuntalaisille"

Petäjävedellä haetaan nyt hartiavoimin vettä – "Lapsiperheessä pyykkäys pesuloissa ei kyllä houkuttele"