Kuntaliitto toppuuttelee Virkkusen hoppua kuntauudistuksessa

Kuntaliiton toimitusjohtajan Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mielestä hallituksen kaavailema kuntarakenteen uudistus pitäisi panna toimeen vasta vuoden 2017 alusta.

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusella (kok.) on kahta vuotta tiukempi aikataulu. Virkkusen mukaan päätökset uudesta kuntarakenteesta tehdään vuoden 2014 loppuun mennessä. Nykyinen kuntarakenne ei Virkkusen mielestä vastaa enää ihmisten elämää ja tarpeita.

- Nykyään yhä useammasta palvelusta vastaa kuntien yhteistoimintaorganisaatio. Yhteistoimintaverkostot on muodostettu tehtävittäin, ja ne ovat hajanaisia. Tarkoitus on vähentää yhteistoiminnan tarvetta, Virkkunen sanoo.

Edellisen hallituksen kuntaministeri Tapani Tölli (kesk.) vaatii nykyistä hallitusta perumaan kuntauudistuksen.

- Kuntaministeri Virkkunen itsekin on myöntänyt, ettei tavoite suurkunnista perustu tutkittuun tietoon, vaan se on puhtaasti hallituksen sisällä tehty poliittinen valinta. Mielestäni on vaarallista leikkiä kuntien veronmaksajien rahoilla ja ihmisten lähipalveluilla, Tölli toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.