Kuntavaalikulujen ääripäät Jyväskylässä: Nolla euroa tai 4 380 euroa

Osa Jyväskylän kuntavaaliehdokkaista on tehnyt vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen kampanjakuluistaan. Valtiontalouden tarkastusvirastolle osoitettu ennakkoilmoitus sisältää suunnitelman vaalirahoituksesta ja vaalikampanjan kuluista.

Vaalirahoitus.fi -sivustolle oli sunnuntain alkuiltaan mennessä ilmoituksen jättänyt muun muassa kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps.).

Ilmoituksen perusteella Kankaanniemi arvioi kampanjakuluikseen yhteensä 900 euroa, josta omien varojen osuus on 600 euroa. 300 euroa hän on saanut yrityksiltä. Valtaosan kampanjasummastaan Kankaanniemi käyttää lehtimainontaan.

Viime kuntavaaleissa yllätyspudotuksen kokeneen Paavo Luukkosen (sd.) kampanjakulut ovat ennakkoilmoituksen mukaan 4 000 euroa, josta omien varojen osuus on 2 000 euroa. Toisen 2 000 euroa hän on saanut puolueyhdistykseltä. Luukkonen kuluttaa suurimman osan kampanjarahoistaan lehti- ja ulkomainontaan.

Valtuutettu Tony Melville (sd.) hakee jatkokautta 4 380 eurolla, jotka ovat kaikki omasta pussista. Melville ostaa mainostilaa lehdistä liki 3 700 eurolla.

Liberaalipuolueesta kaikki ehdokkaat ovat antaneet ennakkoilmoituksen. Neljästä ehdokkaasta kampanjakuluja on vain Teuvo Moisalla, 87 euroa.

Myös Piraattipuolueen kaikki kuntavaaliehdokkaat Jyväskylässä ovat antaneet vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen kampanjakuluistaan. Useampi heistä ilmoitti, ettei kuluja ole.

Kalleimman kampanjan Piraattipuolueen ehdokkaista tekee puolueen varapuheenjohtaja Arto Lampila. Hänen vaalikulunsa ovat 2 000 euroa. Omaa rahaa Lampila käyttää 1 850 euroa, 150 euroa tulee tukena yksityishenkilöltä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .