Kuntoutusosastoa ei siirretä Saarijärvelle

Saarikan alueen viiden kunnan asukkaita palveleva kuntoutusosasto säilyy Karstulassa. Asiasta päätti sote-yhtymävaltuusto äänestyksen jälkeen.

Yhtymähallitus päätti viime viikolla äänin 5–4 esittää yhtymävaltuustolle, että kuntoutusosastoa ei siirretä. Siirtoa on perusteltu henkilöstön joustavalla käytöllä, kuntoutusosaston profiilin vahvistamisella, remontoiduilla tiloilla ja säästöillä. Kuntoutusyksikölle olisi kunnostettu tilat Saarijärven terveysaseman yhteydessä oleviin niin sanottuihin Helmiinan tiloihin.

Kuntoutusosasto toimii tällä hetkellä Karstulassa terveysasemalla, joka on tarkoitus korvata uudella sote-keskuksella. Sen rahoituksesta ja toteutusmallista ei ole vielä päätetty.

Yhtymävaltuuston kokouksessa Pirjo Leppämäki (kesk., Saarijärvi) esitti, että kuntoutusosasto siirretään Saarijärvelle. Häntä kannatti Jarmo Nyrönen (sd., Saarijärvi).

Johanna Humalajoki (kesk., Kyyjärvi) totesi, että jos kuntoutusosasto siirretään Saarijärvelle, on pelkona, että myös lääkäripalvelut lakkaavat. Hän muistutti Saarikan perussopimuksesta, jossa puhutaan kuntien tasapuolisuudesta.

Gunnar Muhonen (kesk., Karstula) totesi, että säästöt eivät ole peruste osaston siirtämiselle.

Äänestyksessä yhtymähallituksen esitys kuntoutusosaston säilyttämisestä Karstulassa voitti äänin 23–17.

Saarijärvellä oleviin Helmiinan tiloihin, joihin kuntoutusosasto olisi siirtynyt, on suunniteltu myös psykososiaalista keskusta. Sinne tulisivat perhe- ja sosiaalipalveluiden, terapiapalveluiden, mielenterveyspalveluiden ja päihdetiimin työntekijät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .