Kuohuviini yhä vapun ykkösjuoma, vaikka samppanja ja roseeviini haastavat

Alkoholimyynnin yleistrendi: Pikkupullot kysyttyjä, suomalaiset haluavat kokeilla erilaisia makuja.

Vaikka Suomi porskuttaa talouskasvussa, vappujuomissa kalliimmat vaihtoehdot eivät näytä syrjäyttäneen perinteistä suosikkia kuohuviiniä. Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen kertoo, että kuohuviinien arvioidaan tekevän kauppansa kuusi kertaa paremmin kuin tavallisena viikkona.

Kuohuviiniä keskimäärin hintavampi samppanja sekä kevätsesongin suosikki roseeviini kuitenkin haastavat kuoharin. Samppanjan vappumyynti ylittänee Laitisen mukaan tavallisen viikon menekin nelinkertaisesti ja roseeviininkin kolminkertaisesti.

Vapun suosikkeja ovat kuplivat juomat sukupuoleen katsomatta.

– Roseetrendin vahvistuttua myös miehet ovat ottaneet sen omakseen, samoin kuin naiset nauttivat erikoisoluita, Alkon toimitusjohtaja vertaa.          

Viinipullon keskihinta noussut yli 10 euroon

Yleisenä muutoksena Laitinen näkee sen, että alkoholittomat sekä matala-alkoholiset viinit ja oluet kiinnostavat suomalaisia nykyisin entistä enemmän. Pienempien pullokokojen kysyntä on sekin kasvussa.

– Pienten pakkauskokojen suosio perustuu osaltaan terveystrendiin, mutta myös suomalaisten haluun kokeilla aktiivisesti erilaisia tuotteita. Juomaharrastaminen näkyy pikkupullojen myynnin kasvuna.

Viineissä suomalainen panostaa nykyisin entistä enemmän laatuun. Viinipullon keskihinta on kivunnut yli 10 euron.

– Erityisesti kasvua on 12–14 euron hintaisissa viineissä, Laitinen lisää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusten mukaan alle 18-vuotiaiden suomalaisnuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt vuosien ajan. Kyselytutkimuksen mukaan nuorten on entistä vaikeampaa hankkia alkoholia, vanhempien asenteet ovat tiukentuneet eikä kavereiden kanssa vietetty aika enää liity niin vahvasti alkoholin juomiseen.

–  Alaikäisillä havaittu alkoholin käytön väheneminen ei tehtyjen selvitysten mukaan näy yhtä selkeänä trendinä sen jälkeen, kun nuoret saavuttavat täysi-ikäisyyden, Laitinen täydentää.

Vappuaattona 30. 4. Alkon myymälät ovat avoinna kello 9-18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.