"Kuolemankurvi" heittää ajoneuvoja jatkuvasti ulos tieltä

Silmukkamainen liittymä Nelostieltä Vaajakosken moottoritielle on niittänyt lähiviikkoina mainetta yhtenä Jyväskylän liikenteen vaaranpaikkana. Liian kova tilannenopeus heittää tietämättömän äkkiä ulos kaarteesta ja liittymässä onkin nähty useampi ulosajo.

Keski-Suomen ely-keskuksen aluehoitovastaavan Timo Hyvösen mukaan tienpätkä on samassa hoitoluokassa kuin Vaajakosken moottoritie ja Rantaväylä. Liittymä pyritään siis pitämään ajokunnossa suolaamalla ja hiekottamalla. Kovan lumisateen sattuessa tietä ei kuitenkaan pystytä pitämään jatkuvasti sulana.

Muutoin tiestä ei tule juurikaan palautetta, mutta viimeksi Postin rekan ajettua ulos kurvista, tuli ely-keskukseen toiveita, että mutkasta pitäisi varoittaa entistä paremmin, Hyvönen kertoo.

– Nyt sielllä on mutkan merkki ja suositusnopeus 60 kilometriä tunnissa. Se on suositus, mutta talvikelillä se on varmaankin liikaa. Voi olla, että talvella siinä joutuu ajamaan rekalla ehkä kolmeakymppiäkin, Hyvönen sanoo.

Hyvösen mukaan suunnitelmia suositusnopeuden alentamisesta kurvissa ei kuitenkaan ole.

Eli mutkaan pitää vaan tietää osata ajaa tarpeeksi hitaast?

– Niin. Kyllähän näitä mutkia ja liittymiä sun muita on, missä pitää hiljentää vauhtia.

Hyvösen mukaan kurvi on haastava paikka ja viimeaikaisten onnettomuuksien vuoksi ely-keskuksessa mietitäänkin, pitäisikö mutkasta varoittaa nykyistä paremmin. Varoitusmerkkien lisääminen on kuitenkin vasta ajatuksen tasolla.

– Niitä vaaranpaikkoja on kuitenkin varmaan aika paljon jos joka mutkasta varoitetaan. Näiden tapausten [ulosajojen] takia kuitenkin mietitään, että mitä sille tekisi. Se on selvää, että se on haastava paikka, Hyvönen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .