Kuristajakäärme Impi vaatii varmoja otteita – "Käärme aistii jännityksen ja silloin alkaa itseäänkin pelottaa"

Eläinrakas Noora Österberg, 17 ei olisi voinut aiemmin edes kuvitella, että jonain päivänä hänen kotonaan asustaisi kuristajakäärme terraariossa.

– Pelkäsin ennen käärmeitä todella paljon, mutta tutustuin kaverini käärmeisiin ja ihastuin niihin samantien. Myös monet ystäväni ovat ennen pelänneet käärmeitä yhdistettyään ne luonnossa eläviin käärmeisiin, mutta monien mieli on muuttunut kun he ovat päässeet tutustumaan paremmin käärmeeseeni, Äänekosken Suolahdessa asuva Noora kertoo.

Nooran käärme on kuningaspython ja sen nimi on Impi. Ikää Impillä on kohta kaksi vuotta ja luultavasti vielä monta vuotta edessä, sillä kuningaspythonit elävät noin 15–20 vuotiaaksi. Impi myös kasvaa vielä, sillä kuningaspythoneiden pituus aikuisena on noin 100–130 cm riippuen sukupuolesta ja ruokinnasta. Kuningaspythonit tappavat saaliinsa kuristamalla, eikä niillä siis ole myrkkyhampaita.

– Impi herkuttelee noin kerran kahdessa viikossa pakasterotilla, sillä Suomessa on kiellettyä antaa käärmeille elävää ravintoa.

Nooran kertoo, että Impiä on helppo käsitellä, sillä sitä on pienestä pitäen totutettu olemaan ihmisten käsissä.

– Käärmettä käsiteltäessä täytyy olla varmat otteet, sillä käärme aistii ihmisen jännityksen ja silloin sitä alkaa itseäänkin pelottaa, Noora sanoo.

Käärme tykkää olla paljon omissa oloissaan ja se voi stressaantua helposti liiasta käsittelystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .