Kurittomat "koronaturistit" laitetaan kuriin Helsingin lentoasemalla – uudet keinot käyttöön heti

Koronavirustartuntariskin minimoimiseksi rajavartijat ja terveydenhuollon ammattilaiset alkavat kontaktoida maailmalta Suomeen palaavia Helsingin lentoasemalla.

Helsinkiin palaa lähipäivinä huomattava määrä suomalaisia kotiutuslennoilla eri puolilta maailmaa.

Valtioneuvosto tiedotti keskiviikkona, että rajavartiosto jakaa kaikille Suomeen saapuville ohjeistuksen, jossa jokainen ulkomailta saapuva ohjataan kahden viikon kotikaranteeniin.

Sanomaa levitetään kuulutuksin ja esitteitä jakamalla. Mukana on myös koronaviruksen torjunta- ja hoito-ohjeita. Ohjeissa neuvotaan myös pitämään turvaväliä muihin ihmisiin ja välttämään lähikontakteja.

Suomen Punainen Risti tukee terveydenhuollon ammattilaisia vastaanotossa ja ohjaamisessa.

 

Matkustajille on järjestetty rajatarkastuksen edustalle tila, joissa he voivat odottaa normaalia väljemmin ennen rajamuodollisuuksia. Lisäksi lennoilta saapuvien määrää rajoitetaan busseissa matkalla lentokoneesta terminaaliin.

Ulkomaan lennoilta saapuvia kehotetaan välttämään julkista liikennettä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Rajalla jo karanteeniin määrättyjen henkilöiden on pidättäydyttävä julkisen liikenteen käytöstä ja noudatettava saatuja ohjeita.

 

Helsingin lentoaseman toimintaa on arvosteltu lepsuksi viime aikoina, kun tuhansia suomalaisia on palannut talvilomiltaan kotimaahan. Varsin huolettomina he ovat jatkaneet matkaansa muualle Suomeen busseilla ja junilla sekä käyneet paluunsa jälkeen kaupassa – karanteenisuosituksesta huolimatta.

Esimerkiksi Iltalehden tietojen mukaan linja-autollinen Espanjasta lennätettyjä suomalaisia nähtiin viime viikonloppuna kahvilla tamperelaisella huoltoasemalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi tarkisti yli 16  000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"

Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa

Päihdeongelmien, mielenterveyden ja lastensuojelun kriisin pelätään muhivan koronaviruksen vuoksi koteihinsa sullottujen parissa – "Sosiaalinen kontrolli on poissa"

Keski-Suomessa todettu kuusi uutta koronatartuntaa

THL: Suomessa yli 1  200 varmistettua koronatapausta – Uudenmaan ulkopuolella tartuntoja on määrällisesti eniten Pirkanmaalla, suhteellisesti eniten Etelä-Savossa

Tutkimukset: Hengityssuojista on hyötyä epidemioissa – influenssat voitaisiin torjua liki kokonaan

Yhä useamman uuden paikallisbussin pitää olla nolla- tai vähäpäästöinen – nyt mietitään, pitäisikö suurille kaupungeille olla muita kovemmat vaatimukset

Verkkojumalanpalvelukset jatkuvat – KSML.fi lähetti suoran lähetyksen Kuokkalan kirkosta

Koronavirus nopeutti seurakuntien digiloikkaa ja loi uusia toimintatapoja – jumalanpalveluksia striimataan monesta kirkosta

Yön uutiskooste: Pirkkalassa palaa rivitalo, Suomi siirtyi kesäaikaan...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.