Kuski törmäili holtittomasti Jyväskylän keskustan tuntumassa – lipputanko nurin, sivullisia ei ilmeisesti akuutissa vaarassa

Jyväskylän keskustan tuntumassa Voionmaankadulla oli perjantaina alkuillasta todellinen vaaratilanne, kun henkilöauto suistui tieltä kevyen liikenteen väylälle ja törmäsi Maakunta-arkiston pihassa olevaan lipputankoon.

Lipputanko vaurioitti auton keulaa, mutta kuljettaja jatkoi ajamista. Keskustasta päin tultaessa matka jatkui edelleen Voionmaankatua, kunnes matka tyssäsi hieman ennen Keskikadun risteystä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen auton holtittomasta poukkoilusta kello 19.28. Kun pelastuslaitos saapui Keskikadun risteyksen tuntumaan, johon kuljettaja oli hylännyt auton, ei paikalta löytynyt enää ketään.

Kuljettaja hylkäsi auton Voionmaankadulle lähelle Keskikadun risteystä. Pelastuslaitos siivosi auton valuttamia öljyjä kadusta. Kuva: Lukijan kuva
 

Pelastuslaitoksen mukaan törmäilyllä oli useita silminnäkijöitä, mutta sivullisia auton reitille ei onneksi osunut. Pelastuslaitoksen tietoon ei tullut, että muut tienkäyttäjät olisivat olleet läheltä-piti-tilanteessa auton kanssa.

Pelastuslaitos arvioi, että autolla oli vauhtia enemmän kuin taajamassa on sallittua.

Auto valutti törmäilynsä jälkeen öljyä Voionmaankadulle. Pelastuslaitos hälytti paikalle tienhoidon.

Poliisi selvittää auton kuljettajan henkilöllisyyttä ja ajokuntoa sekä tapahtumien kulkua.

Pelastuslaitos siirsi auton ajotieltä kevyen liikenteen väylälle. Kuva: Jaakko Närhi
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.