Kuulapyssy ja leikkiaseita koulussa: "Tässä tuli vähän ylilyöntiä"

Leikkiaseet puhuttavat parhaillaan kouluissa Jyväskylässä.

Yläkoululaiset toivat leikkiaseita kouluun naamiaispäivänä. Toisessa koulussa aseet takavarikoitiin, toisessa koululainen sai pitää leikkiaseet osana asuaan koko päivän.

Kilpisen koulun rehtori Johnny Kotro kertoo, että tilanteeseen puututtiin, kun eräällä oppilaalla havaittiin kuula-ase. Mukana oli myös kuulia.

– Päätimme takavarikoida aseet, koska emme voineet ruveta tarkastamaan kenellä on mukana kuulia ja kellä ei. Ase voisi mennä tarkastuksen läpi, mutta lipas saattaisi olla repussa. Tällä pyrimme takaamaan turvallisuuden.

Kotron mukaan oppilaat ymmärsivät koulun linjan keskustelun jälkeen. Jatkossa käytäntöjä aiotaan harkita ennalta.

– Olemme ohjeistaneet, ettei kouluun pukeuduta esimerkiksi humalaiseksi. Ymmärrän, että gangsteriasuihin leikkiaseet kuuluvat, mutta on vaikea tietää koska on kyse varmasti vaarattomasta aseesta, Kotro sanoo.

Viitaniemen koulussa leikkiaseita ei takavarikoitu, mutta leikkiaseiden tuominen saatetaan jatkossa kieltää kokonaan.

– En halua innostaa oppilaita tuomaan leikkiaseita kouluun edes osana naamiaisasua. Tässä tuli vähän ylilyöntiä, Rehtori Olli Lehtonen sanoo.

Kouluampumisten jälkimainingeissa asia on herkkä. Lehtonen harkitsisi jatkossa leikkiaseiden kieltämistä myös naamiaisissa.

– Osa leikkiaseista näyttää hyvin aidolta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .